Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТ

ТРИКОВИ како да расхладите ауто без клима уређаја

Вожња аутомобилом без клима-уређаја током летњих врућина може да се претвори у право “мучење”.

1625573794_Depositphotos_28422993_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Доносимо вам неколико савета који ће вам помоћи да смањите температуру у возилу и расхладите се на природан начин.

Прочитајте још: РОЛЕТНЕ су прва обрана од прљавшите, оперите их средством које већ имате

Отворите сва врата и гепек

Пре уласка у ауто отворите сва врата, укључујући и задња, да би изашао врео ваздух. Наквасите леденом водом зглобове, врат и тачке пулсирања попут слепоочнице и споја иза колена, или на та места ставите хладне облоге. Сва она повезана су са делом мозга задуженим за регулисање телесне температуре, па ћете се тако брзо расхладити.

Не возите у патикама

Подигните косу
Склоните косу са врата и облачите одећу светлих боја, која додатно не привлачи сунчеве зраке.

Возите у отвореној обући, да вам се ноге не би знојиле приликом притиска папучица.

Понесите залеђено пиће

Увек са собом носите благо охлађено пиће, које ћете конзумирати током вожње. Убаците неколико већих флаша воде у замрзивач и, када се заледе, понесите их са собом у аутомобил. Пријатно ће емитовати хладноћу све док се лед потпуно не отопи.

Прочитајте још: Вера (71) никада не иде код доктора и ништа је не боли. Пије само једну ствар

Мокра крпа на вентилацији

Вентилацију ставите на програм хлађења, а преко решеткастог отвора окачите мокру крпу (можете и њу претходно држати у замрзивачу), која ће додатно хладити ваздух. Понесите их неколико, да бисте их мењали чим се осуше.

Фото: Шатер

На патоснице ставите мокре крпе или пластичне кутије са ледом.

На патоснице ставите кутије од стиропора или пластике са ледом, а претходно их умотајте у пластичну кесу, да не би вода процурила приликом отапања. На овај начин ће ваздух који излази на доњим отворима, постати знатно хладнији.

Прочитајте још: Тајна је у ЛЕДУ, СИРЋЕТУ и ОТВОРЕНИМ УСТИМА: Више нећете плакати док сечете ЦРНИ ЛУК

С времена на време накратко отворите све прозоре и направите промају. На контролну таблу поставите и мали вентилатор, који можете купити у продавницама ауто-делова. Када завршите вожњу ставите ветробранску заштиту од сунца на контролну таблу која ће, уз рефлексију светлости, сачувати унутрашњост аутомобила од пуцања и других оштећења изазваних директним продором сунчевих зрака и топлоте.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas