· · Коментари: 0
корисно

Ево како природно да избелите БЕЛИ ВЕШ и замиришете ПЕШКИРЕ!

Укључити, искључити веш машину, звучи скроз једноставно, али толико тога постоји што нас нервира. Ови трикови ће вам бар мало помоћи.

1600419666_Depositphotos_184076050_s-2019.jpg
Фото: Депосит

1. ЧИСТИТЕ БУБАЊ

Ваша веш машина има неугодан мирис? Веш не може бити потпуно чист ако су бубањ и гума веш машине прљави. Прво детерџентом и топлом водом темељито очистите гуму која се налази на вратима врата. Бубањ ћете најлакше очистити сирћем. Затим упалите празну веш машину на програм за дезинфекцију веша или на класични програм 90 °Ц. Подесите центрифугу на мање окретаја или је потпуно онемогућите ако имате ту опцију.

2. МИРИСНИ ПЕШКИРИ

Ако ваши пешкири већ неко време не миришу баш најбоље, без обзира на то чиме их перете, у помоћ поново ускаче сирће. Једном месечно заједно с пешкирима у бубањ ставите 4 дл сирћа. Пешкири ће поново мирисати и бити мекани.

Прочитајте још: ЦИМЕТ може много да ПОМОГНЕ: Ево како да га користите у СВОМ ДОМУ

Фото: Депосит

3. ЛИМУН ЗА БЕЛИНУ

Уместо јаких хемијских избељивача који често оштећују структуру тканине, пробајте овај јефтини, природни и лаки трик. Напуните одговарајући лонац водом и додајте два свежа лимуна нарезана на колутове дебљине 0,5 цм. Када вода прокува, угасите ринглу и ставите веш у воду. Пустите да одстоји око сат времан, а затим ставите на прање као и обично.

4. СОДА БИКАРБОНА ЗА СВЕ

Сода бикарбона чудотворно је средство: чисти, освежава, омекшава, уклања мрље... Нека вам увек буде при руци. Одећу можете ставити у два литра воде и две велике кашичице соде бикарбоне како бисте уклонили прашину и нечистоће.

Прочитајте још: Како да ваш ПАРКЕТ БЛИСТА: Направите ову СМЕСУ

5. ВРЕЋИЦЕ

Сигурно сте у продавницама приметили врећице за веш прилагођене веш машинама. У њу можете стављати чарапе и на тај начин избећи ћете губљење и мукотрпно сортирање чарапа.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.