· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Трикови за сигурне резултате: Храните се здраво и јефтино

Често сте себи постављали питање, како да се храним здраво када то много кошта?

1614543737_salad-2756467_640.jpg
Фото: Пиxабаy

Постоје једноставни трикови који ће вам помоћи да се храните здраво а јефтино, а неће вам одузети ни много времена. Потрудите се да следите ове савете кад год можете, и будите сигурни да резултати неће изостати.

Прочитајте још: Четири дана пре тестирања на шта сте алергични морате да урадите важну ствар

Не морате да потрошите читаво богатство како бисте себи омогући да се здраво храните. Послушајте ових неколико савета, и без много новца унапредите квалитет ваше исхране: 

Фото:Деспоситос

1. Било да пијемо млеко зато што га волимо, или га додајемо у кафу, или правимо пире кромпир, намирница је која се налази у скоро сваком фрижидеру. Када купујете млеко бирајте оно са мање масти, и већ сте направили добар корак ка вашем здрављу уношењем мање млечне масти. 

2. Мало масније месо, свакако јесте и сласније... Али и мање здраво. Када бирате месо у маркету, нека оно буде мало сувље и "посније". 

3. Не морате водити рачуна да једе стално храну која је без масти и холестерола. Довољно је да се само за сваки оброк запитате какав је био онај претходни. Уколико сте за ручак имали нешто масније, за вечеру обавезно поведите рачуна. 

4. Уколико сте имали оброк, или читав дан који је обиловао висококалоричним јелима, морате мало успорити. Баланс је оно што морате имати у виду. У тим случајевима, поведите рачуна да претерате са укупним дневним уносом калорија. 

Прочитајте још: Зашто нам се тражи слатко? Постоје ТРИ добра разлога!

5. У куповини намирница погледајте добро декларације. Нећете ни веровати колико све производа које конзумирамо свакодневно обилује шећером. Међутим постоје и намирнице које имају или знатно мање шећера, или их немају уопште. Увек бирајте те намирнице, нарочито уколико се оне често налазе на вашем меније. То ће на месечном нивоу значајно умањити ваш унос шећера. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.