· · Коментари: 0
ШОПИНГ

"Узми и одмах вози, нема ценкања": На Земунском бувљаку има СВЕГА, па и КУРС ЕВРА ОД 80 ДИНАРА (ФОТО/ВИДЕО)

Све што вам треба и нигде не можете да нађете наћи ћете га недељом ујутру. Ако ваше робе нема на Земунском бувљаку - немате бренд!

1597063081_Odlicna.jpg
Фото: А. М.

Гуртне за старе ролетне, лева нога "барбике", плазма телевизор, златне ципеле, шака лешника, стара машина за писање, Платонов портрет, пластично прасе, лептир и штап за пецање.

Прочитајте још: Овде сунцобран и лежаљке НЕ ПЛАЋАТЕ, хране има КОЛИКО ЖЕЛИТЕ, а за децу је све БЕСПЛАТНО (ФОТО)

Све ово и још милион ситница које човек може да помисли могу да се купити недељом ујутру на Земунском бувљаку.

Прочитајте још: ДВЕ године су путовали до СРБИЈЕ, а када је дошла ЦРВЕНА АРМИЈА уништили су ОФИЦИРСКЕ униформе (ФОТО/ВИДЕО)

На Земунски бувљак се иде недељом ујутру и то већ у зору, јер се завршава пре 8.00 часова, пошто тада стиже комунална полиција. Налази се код Бачке улице и до њега возе аутобуси 15 и 18. Бувљак се простире дуж читаве улице Пзовачки пут, али се шири и по свим околним улицама, па је тешко наћи место за паркинг.

Сатови Фото: А. М.
Поред хиџаба - танге, поред плазма телевизора - трафо станица!

Овај бувљак је легендаран, јер на њему могу да се купи оригинални цртеж Моме Капора и лажни Пикасо, резани дуван и пепељара из СИВ-а, вентилатор и трафо станица, фереџа и танге, "ајфон" и црни бакелитни телефон са бројчаником.

Наравно, највише је технике, па се тако могу купити повољни плазма телевизори, телефони, фенови, мобилни са поломљеним стаклом, али и тротинет за 2.000 динара.

- Узми и одмах вози, нема ценкања - каже продавац док бувљаком одзвања песма "Жена од султана".

На Земунски бувљак долазе и љубитељи књига, јер могу да се нађу прави бисери књижевности. Најчешће се се продају на метар, килограм, али и комад. На истом чаршаву се могу видети пластично прасе, Платонов портрет и "Рат и мир" на руском.

Снајпер и кавез Фото: А. М.
Можете наћи бестселере

Богат је избор "југоносталгичне" меморабилије. Значке, сатови, плакати, књиге и све што подсећа на СФРЈ налазе се одмах поред календара са ликом краља Александра.

Прочитајте још: Александра је угледала дрва - ПОЗЛИЛО ЈОЈ ЈЕ: Сигурно не знате за ПИЈАНУ ШУМУ која изазива МУЧНИНУ и НЕСВЕСТИЦУ

"Кафа 49, топла чоколада 49, вињак 49 динара" - виче продавац освежења преко разгласа.

Цене су више него занимљиве и свако ко се упути ка Земунском бувљаку мора да понесе ситне паре и кесу у коју ће да стави робу. И курс је чудан, јер један продавац откупљује металне евриће за 80 динара.

Књиге и патике Фото: А.М.
Кафа је 49, а евро 80 динара.

- За тебе 50 динара, носи - виче продавац и додаје нову, плаву кошуљу са етикетом жени.

Много је и гардеробе, хаљина са шљокицама, патике које у радњи коштају сто евра овде су 2.000 динара, толико кошта и бунда, шест пари "турских чарапа" је 200 динара, а папуча је 50, док су две 100 динара.

Дедине медаље су 500 динара, а "Рибља чорба" сакупља од Мирослава Илића.
Кутија са "Трећим оком"

Кожна футрола за пиштољ може да се купи за 200 динара, као и сочиво за снајпер. Дедине медаље су по 500 динара.

Прочитајте још: У Београду постоји књига од ЉУДСКИХ КОСТИЈУ и потпис последњег ПРАВОСЛАВНОГ ЦАРА: Ево приче!

Плоче "Рибље чорбе" се одлично котирају и за њих продавци траже 500, док Мирослав Илић кошта само 50 динара.

Ако ваше робе нема на Земунском бувљаку нисте бренд! Овде се могу купити стари бројеви "Трећег ока" издања "Вечерњих Новости":

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.