Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
ТРУДНОЋА

ТРУДНИЦА МИЛИЦА ИЗ КВИЗА ПОТЕРА: "Отишла сам на преглед и доктор ми је рекао - ДАНАС ВАС ПОРАЂАМО"

Милица Марковић (38) која је у издању квиза "Потера" на Првом програму РТС-а задивила све победом, коју је остварила док је била у другом стању, открила је какав је осећај борити се на малим екранима у специфичној ситуацији.

1603964255_Untitled.jpg
Фото: Принтскрин / инстаграм / милитзалептиритза
Oglas

- Нисам се спремала, осим што сам морала да одаберем фризуру и одећу. Нисам типичан квизоман, како се то каже. Заиста учешће у квизу увек посматрам као игру, у којој тестирам памћење, али и срећу. Зато се дешавало да правим грешке, јер увек кажем оно што ми прво падне на памет, а мозак не даје сваки пут исправне одговоре већ реагује на асоцијације - каже Милица Марковић, којој је знање у "Потери" донело 350.000 динара.

Милица је широј публици позната још од раније када је 2008. победила у ''Слагалици'', а 2017. била другопласирана у овом такмичењу.

Прочитајте још: Моћна ФОТОГРАФИЈА жене која рађа: Кости на леђима показују колико је женско тело НЕВЕРОВАТНО (ФОТО)

- И у "Потери" сам учествовала раније - 2018. године, када нас је трагач Жарко стигао у финалном кругу - додаје.

Снимање емисије емитоване 26.октобра било је у августу, а она је крајем прошлог месеца на свет донела сина Богдана.

Прочитајте још: После сваког порођаја овај доктор уради нешто потпуно НЕОЧЕКИВАНО (ВИДЕО)

Подршка у квизу
 - Невероватан осећај било је гледати емисију, а тек ће бити кад он порасте и када је будемо поново гледали. Хвала му, дао ми је нову енергију у квизу, однео трему, донео осмех и то је у великој мери био кључни фактор моје победе. Наравно, хвала и мом мужу Урошу, који ме је подржао иако је био забринут, али је моја воља била јака и као да сам имала неки предосећај да ће све бити како треба. Нисам сигурна да ли сада смем да одем поново у неки квиз - ако не будем трудна. Шалим се - прича кроз осмех.

Ипак, не крије да је трудноћа била и отежавајућа околност.

- Било је вруће на дан снимања па ми је било физички мало теже да све издржим. Па ципеле на штиклу, нисам могла да обучем лаганију одећу... Али смо имали паузе, вода и климатизација су колико-толико помогле да се физички умор не осети, а са друге стране, била сам мотивисана да са још једним мозгом у себи покушам да надјачам трагача, поручује Милица чији је старији син Наум са посебном пажњом гледао маму у емисији.

- Занимљиво је да сам током представљања у квизу рекла да имам 37 година, а син ме је исправио и рекао: - Али, мама, ти имаш 38 година, колико сам и напунила у међувремену - каже и додаје да би сада, након Богдановог рођења, припрема за квиз била тежа.

Прочитајте још: Пупчана врпца се прерано СЕЧЕ! Да се то ради само неколико МИНУТА касније десило би се нешто ОДЛИЧНО

Ево које јој је питање било најтеже у ''Потери''?

- Било је више питања на која нисам знала одговор, али ми то није падало тешко, покушала сам да на свако одговорим уз помоћ неке своје логике, некада је то дало резултате, некад не, али на крају се добро завршило - одговара.

Доктор ми је рекао - данас се порађате и за неколико сати сам родила Богдана

Такође, одговара и која су то питања тежа од питања из квиза, а поставља јој њен старијиј син:

- Пита ме: како је беба дошла у стомак, како је настала, како је изашла, где су врата? Сигурно ће и Богдан имати бројна потпитања када му будем препричавала наше заједничко појављивање на малим екранима.

Милица која је по образовању правник и струковни политиколог и која је објавила две књиге поезије и прозе, имала је несвакидашњи телевизиски наступ, а и њена трудноћа је, због епидемиолошке ситуације, може се рећи, била специфична.

Прочитајте још: Две велике ИСТИНЕ о мами и беби после ПОРОЂАЈА

Подршка у трудноћи
Она наводи да јој је највећа подршка била мајка, која јој је помогла да се избори са страховима, а и са мучнином, па је од јуна била доста смиренија, али остала је опрезна до самог краја трудноће. Примењивали су све мере, од ношења маски, дезинфекције и прања руку до физичке дистанце. Маску је скинула тек на порођају, када је Богдан већ кренуо да упозна свет.

- У почетку сам била прилично забринута због трудноће у доба короне, чак сам у првих неколико недеља била болесна три пута. Поред тога и син је требало да оперише крајнике, па смо то избегли јер се ситуација поправила - вероватно зато што није ишао у вртић, а одмарао се код бабе и деде у Ковачици, заједно са мном, уз доста свежег ваздуха и здраве хране.

Такође, истиче и каже да јој је други порођај био скроз другачији од првог:

- Прва беба је кренула школски, да тако кажем. Прво ми је испао порођајни слузни чеп, а онда у неко доба ноћи, дошло је и до пуцања водењака. Иако су на пријему оценили да сам хитан случај, споро сам се отварала и требало је око 10 сати од доласка у породилиште до Наумовог доласка на свет.

Пријатељство у породилишту
Уз њу је била и цимерка Сања, која јој је у времену после порођаја пружала здраву и веселу атмосферу, и на тај начин су успеле да буду расположене док су се бориле са дојењем, боловима у стомаку и напорима да устану из кревета.

- Други пут сам отишла на клинику да урадим цтг. После је дошао доктор да ме прегледа и видео да сам отворена три центиметра и рекао: - То је то, данас вас порађамо. Уопште нисам била спремна да се породим неких недељу дана пре термина. Хтела сам да одем кући да се припремим, то сам му рекла. Не знам шта ми је то значило. Једино сам могла да понесем торбу, овако су ме послали у гардеробу, обукла сам болничку спаваћицу и отишла у породилиште око 10 и 15 часова - описује и поручује:

Прочитајте још: Породила се позната инфлуенсерка (13): Тврдила да јој је дете направио ДЕЧАК (10), али истина је много ГОРА

- Богдан је стигао за само три и по сата, али су контракције биле изузетно јаке. Намерно сам тако написала јер су трајале пуна два сата, са малим временским размацима, од минималног до максималног интензитета! И запамтила сам да је било болније него први пут, а можда и није, него сам оно претходно заборавила. Све у свему, организам се брже вратио у форму, а велику захвалност за све то дугујем и доктору Милошевићу као и бабици Еми јер су били уз мене.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas