Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТРУДНОЋА

ТРУДНИЦЕ које користе КАНАБИС због јутарње мучнине РИЗИКУЈУ страшан ПОРЕМЕЋАЈ

У до сада највећој студији икада урађеној о употреби марихуане током трудноће, истраживачи су открили да труднице које је користе могу да повећају ризик да дете развије аутизам.

1598601242_Depositphotos_71521025_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Жене које су користиле канабис током трудноће имале су 1,5 пута већу вероватноћу да роде дете с аутизмом, рекла је ауторка студије др Дарин Ел-Чар из Истраживачког института болнице у Отави.

Прочитајте још: ТРУДНИЦЕ за време КОРОНА ВИРУСА: Ево шта би требало да ЗНАЈУ

Иначе, досадашње студије показале су да је употреба марихуане током трудноће повезана са ниском тежином бебе по порођају, импулсивношћу, хиперактивношћу, проблемима са поремећајем пажње и другим когнитивним и бихевиоралним проблемима код деце.

Студија не показује повезаност, али последицу - да!

У последњој, канадској студији испитано је 2.200 жена које су рекле да су користиле само марихуану током трудноће, дакле без коришћења дувана, алкохола или других опијата. Студија није обухватила количину и врсту марихуане коју су жене користиле током трудноће.

Стручњаке забрињава пораст коришћења марихуане широм света.

И док је студија могла само да покаже повезаност, а не и узрок и последицу, истраживачи су рекли да су дали све од себе да елиминишу збуњујуће факторе. Оно што забрињава је чињеница да употреба марихуане током трудноће расте широм света.

Прочитајте још: Имате проблема са НЕСАНИЦОМ! Један КУЋНИ ТРИК је успешно решава

Пошто марихуана постаје легализована и друштвено прихватљивија, истраживачи здравствене заштите брину да ће мајке које мисле да је то безбедно користити лечење јутарње мучнине или користити ову биљку рекреативно, упркос томе што и даље није спроведено довољно истраживања о дугорочном утицају марихуане на плод.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas