Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
расположење

ТУГА утиче на ПЛУЋА, РАДОСТ на СРЦЕ: Како су повезане ЕМОЦИЈЕ са нашим ОРГАНИМА

То што се у нама гомила временом се претвори у болест која је у стању да нас убије

1597926907_woman-3083390_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Од давнина се говори колико су емоције и болести повезане. Емоције својом специфичном вибрацијом утичу на одређене органе, па тако бес изазива болести јетре и очију, док туга изазива болести плућа.

Прочитајте још:  Овде ПОСТОЈИ НАЧИН: Ево како да остварите ПОПУСТ на летовање

Прочитајте још: Важно за све родитеље! Уколико вам дете има овај ПРОБЛЕМ, гастроентеролог ИМА РЕШЕЊЕ

Баш из ових разлога ни једну емоцију не треба „гурати под тепих“ и занемаривати.

Свако од нас има дане када је тужнији, срећнији, забринутији. И то је нормално и здраво. Сваку емоцију треба искусити. Међутим, уколико нека емоција траје дуже времена или је јаког интензитета то може озбиљно нарушити здравље одређених органа и отворити врата болести.

Како успоставити баланс?
Стари Кинези су веровали да здравље подразумева баланс човековог физичког, емотивног, енергетског и менталног тела. То значи да бисмо били здрави, није довољно да се само здраво хранимо, већ морамо водити рачуна и како се понашамо, како дишемо, спавамо, како мислимо!

Емоције су најпоузданији показатељ шта се заиста дешава у животу човека. Чим се појави неравнотежа у раду органа то је знак да се наше емоције почеле да делују на здравље, тачније на орган са којим су повезане.

Прочитајте још: ГРИКЦКАЊЕ НОКТИЈУ није ЗДРАВО: Ови савети ће вам помоћи да ЗАБОРАВИТЕ НА ОВУ НАВИКУ

Ево како су емоције и органи повезани:

Радост – срце

Емоција радости је повезана са срцем. Многи ће се запитати како је могуће да радост може наштетити било ком органу, када сви толико стреме да буду срећни. Одговор лежи у дисбалансу који може настати од превише узбуђења или изненадних добрих вести које умеју бити шок за систем.

Извори стреса могу бити и позитивни и негативни!
Фото: Пиxабy

На пример, губитак посла представља значајан извор стреса, али исто тако стрес може проузроковати унапређење на послу, склапање брака или рођење детета иако су све то срећни догађаји.

Бес – јетра

Као што смо навели, претеран или неиспољен бес утиче на јетру. Будући да по својој природи бес узрокује кретање енергије навише, он може довести до црвеног лица и очију, знојења главе, повишеног притиска, свраба на кожи.

Дисбаланс јетре може довести и до појаве бола испод ребарног лука, потребе за више ваздуха и нарочито је код жена заступљен симптом „кнедле у грлу“.

Прочитајте још: Свима је познато да ове НАМИРНИЦЕ ТОПЕ КИЛОГРАМЕ, али мало је познато и да ЧУВАЈУ КРВНИ ПРИТИСАК

Туга – плућа

Ако сте дуго времена тужни и ако је тај осећај јаког интензитета може се догодити да постанете уморни, плачљиви, депресивни и да вам понестаје даха. Туга је повезана са плућима и зато често када смо тужни уздишемо.

Фото: Пиxабаy
Кад смо тужни уздишемо.

Страх – бубрези

Емоција страха повезана је са бубрезима. Ако је особа дуго времена забринута, преоптерећена и паралисана страховима и неизвесношћу, то може значајно да утиче на бубреге.

Прочитајте још: ЕМОЦИОНАЛНИ СТРЕС: Препознајте СИМПТОМЕ

Брига – слезина

Наша данашњица је таква да махом сви бринемо због некога или нечега. Ова емоција празни енергију слезине, што може бити узрочник дигестивних поремећаја и на крају довести и до хроничног умора.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas