· · Коментари: 0
СВЕМИР

Туризам у СВЕМИРУ креће: Астронаути аматери спремни за лет

Четири "аматерска астронаута" спремна су за лансирање у орбиту, које ће представљати још један корак напред у свемирском туризму.

1631706811_Depositphotos_59748705_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Ново путовање отвара врата свемира онима који могу да приуште себи карту, а уследиће након што су у свемир путовали милијардери Ричард Бренсон и Џеф Безос. Путовање за четири астронаута финансирао је амерички милијардер, бизнисмен Џаред Ајзекмен, који ће у свемир путовати с још три члана посаде, а то су медицински радник научник и аналитичар. Они ће заједно с Ајзекмен кружити око Земље три дана, а надају се да ће својом авантуром инспирисати остале и прикупити новац за лечење деце која болују од карцинома. Мисија је названа "Инспиратион4".

Посада у свемит путује у капсули "Драгон" коју је произвела компанија "СпацеX", а помоћу ракете "Фалцон 9" поменуте компаније чији је први човек Илон Маск.

Прочитајте још: Са колико година смо НАЈБОЉИ? Одговор ће вас изненадити

Лансирање је заказано за четвртак из Свемирског центра Кенени на Флориди. Летелица ће достићи висину од 575 километара, што је за око 150 километара више у односу на висину на којој се налази Међународна свемирска станица. Посада ће провести време изводећи експерименте и посматрајући Земљу кроз велики прозор који нуди панорамске погледе. Стаклена купола је постављена на место где се иначе налази механизам помоћу ког се капсула "Драгон" иначе спаја с МСС-ом, али тај механизам овог пута није потребан.

Подсетимо, Бренсон је својим ракетним авионом путовао у свемир, док је Безос исто учинио помоћу летелице "Неw Схепард".

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.