· · Коментари: 1
ЗДРАВЕ НАВИКЕ

Туширате се ујутру или увече? Дерматолог ОТКРИВА која је навика ЗДРАВИЈА

Волите да се рано ујутру освежите под тушем или не можете да заспите ако то не урадите увече? Стручњаци откривају која је од те две навике здравија и боља за тело.

1599640360_Depositphotos_24271015_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Свако има неку своју рутину туширања, неки не могу да замисле одлазак из куће ујутру без тога да се "баце" под туш, док је другима незамисливо да оду на спавање ако се увече нису опустили топлим тушем.

Такође, неки воле дуго туширање и пуно пажње посвећују квалитету гелова и сапуна, док другима треба тек неколико минута и готови су.

Стручњаци откривају које су од ових навика боље и здравије за наше тело.

Прочитајте још: Битно је да имате ТРЕНИНГ ЗА РАСПОЛОЖЕЊЕ: Од ОВОГА расположење заиста зависи!

Јутарње туширање добра је опција и за оне с масном, и за оне са сувом кожом - који год да сте тип одговараће вам освежење када се пробудите ознојени.

Фото: Депозит

Многи онда често прескоче вечерњу рутину туширања, али то баш и није паметно - кожа током дана накупља прљавштину и масноће, а да не спомињемо зној, као и остатке козметичких производа за негу коже које сте нанели до вечери. Ако се туширате само током јутра, можда у кревет идете са бактеријама на кожи.

Прочитајте још: Уравнотежује хормоне и повећава плодност: Прах који ПОМАЖЕ ЖЕНАМА већ 1000 година

Дерматолог Лоретта Циралдо каже како јутарње туширање освежава и разбуђује, поготово ако је вода хладна, јер су многа истраживања показала како хладни јутарњи туш подстиче дневну продуктивност.

Са друге стране оно вечерње туширање ће вас умирити након напорног дана. Купка или туш сат времена пре спавања смањују температуру тела и помажу да лакше заспите.

Фото: Депозит

Шта можемо закључити из ових неколико тврдњи? Заправо, одлука је на вама - све је ствар укуса и навике, али и питања колико се током дана крећете и бавите активностима. "То је лична ствар и може се мењати из дана у дан, зависно од активности", истиче Циралдо.

Прочитајте још: Помоћу КРОМПИРА ослободите се болова у врату и мигрене

Такође, можете се туширати и након буђења и пре спавања, зависно од околине у којој боравите, типу коже и активностима којима се бавите. Али ако баш треба одабрати страну, чини се да вечерње туширање има више предности.

Њиме уклањате зној и бактерије које сте накупили током дана, а могу водити до зачепљења пора и оксидативног стреса. Довољно је обично испирање водом, а притом се фокусирајте на места на којима се појачано знојите. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.