Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
исхрана

У 50-им би ову храну требало да избегавамо: Одржите витку линију

Након 50-е године, метаболизам се успорава, па је много теже одржати витку линију.

1619777689_Depositphotos_75388729_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Међутим, нема потребе за очајавањем. Нутриционисти кажу, ако се редукује исхрана и правилно бирају намирнице, могуће је имати иделану килажу.

Када зађемо у 6. деценију, одређена правила се морају поштовати.

Кети Фераро, дијететичар и асистент на Универзитету Калифорније каже да је потребно да уносимо мање калорија како бисмо, са годинама, изгубили тежину. Потребно је јести 250 калорија мање него иначе.

Прочитајте још: Била је секс симбол, данас има 81. годину и још се за њом окрећу. У чему је тајна Ракел Велч?

Пожељно је уврстити у јеловник више воћа, поврћа и посних протеина. Фокус треба да буде на разноврсној, али умереној исхрани. Такође, препоручује се и умерена физичка активност.

Када жене уђу у менопаузу, не метаболишу шећер тако добро, па би требало да уносе мање угљених хидрата.

Ове намирнице се налазе на "забрањеној листи":

Нутриционисти саветују да жене након 50. године избегавају виршле, кобасице, сланину и готово све сухомеснате производе јер су слани и пуни адитива. Ове намирнице су масне и прерађене, па су нутритивно мање вредне.

Прочитајте још: Прву насловну је имала са 15, била је Далијева муза и пропала: Кармен (90) је данас најстарија активна манекенка (ФОТО)

Протеинске плочице или чоколадице препуне су шећера и индустријских састојака. Често садрже протеински прах од соје која је третирана пестицидима. Чувајте се и "уличних" кокица јер се често пеку на старом, лошем уљу и њиме су презасићене. Дајле, грицкалице потпуно избаците из исхране.

Ограничите и унос црвеног меса.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas