Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Ранг-листа

У Европи влада "голф", а који је аутомобил најпродаванији у свету?

Јапанска "Тојота" и поред кризе мора да буде задовољна, баш као и "Форд"

1597307935_tk.jpg
Фото:"Тојота"
Oglas

Најпродаванији аутомобил у Европи је "фолксваген голф", који је повратио примат, накратко изгубљен од "рено клија".

Али, како стоје ствари у свету када је продаја аутомобила у првој половини 2020. у питању?

Прочитајте још: ЗА СРБЕ СПЕЦИЈАЛНА ПОНУДА! У овом хотелу деца бораве БЕСПЛАТНО, а добија се и ПОСЕБАН ПОПУСТ (ФОТО)

И поред тога што и она осећа резултате утицаја "короне" на продају јапанска "Тојота" мора да буде задовољна јер је на првом месту по продаји у првих шест месеци у свету "корола!

Прочитајте још: Ово је време СУВ возила, екипа "Магазина Новости" открива ЗАШТО (ФОТО)

До краја јуна купци су се одлучили чак 502.949 пута да пазаре и иначе најпродаваније возило у историји!
На другом месту је апсолутни амерички хит пик-ап "форд Ф-150" којег је купило 434.791 поклоника ових, надасве практичних возила.

"Форд Ф-150" (Фото:"Форд")

Успех "Тојоте" увеличао је резултат  "тојоте РАВ4" која је са 425.800 примерака на трећем месту ове ранг-листе! Ово је уједно и најтраженији СУВ на свету, а огроман проценат чине возила са хибридном погоном, баш као и када је "корола" у питању.

Модел "хонда сивик" је на 4. позицији са 305.803 продата примерка, пети је "шевролет силверадо" са 294.263 јединице.

Прочитајте још: Да ли знате зашто је ово возило проглашено за "Аутомобил 20. века"? (ВИДЕО)

Следи још један СУВ "хонда ЦР-В" са 292.193 продата возила, па на седмом месту још један пик-ап "РАМ" са 283.672 продата примерка. Најпродаванија лимузина на свету је на 8. месту "тојота камри" коју је купило 275.360 људи. На деветом и десетом месту су два модела "Фолксвагена", али је занимљиво да је боље продаван од "голфа" који је десети (215.084), теренац "тигуан" на деветом месту са 261.874 испоручена примерка.

                                        Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas