Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СЕЋАЊЕ

"У највећој гужви је знао да ми донесе цвеће, а често је био шворц": Ове детаље из љубавног живота Чкаље сигурно нисте знали!

Легендарни глумац данас би напунио 97. година

1617274863_ckalja.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен
Oglas

Миодраг Петровић Чкаља, већ на сам помен његовог имена, код људи изазива осмех на лицу. Поред бројних улога које је остварио, легендарни глумац био је омиљен и због свог специфичног смисла за хумор.

Прочитајте још: Распаметила сексипилом: Јами фотографијом од пре 30 година запалила Инстаграм (ФОТО)

Љубавна прича Петровића почиње давне 1948. године на пролеће када су се венчали у тадашњој згради Дома културе "Божидар Аџија" где се налазио Народни одбор општине Врачар. Прави пролећни дан, група глумаца са Радио-драме где се налазио Чкаља, Никола Смедеревац као и познати комичар Јован Гецо искористили су како би крунисали једну љубав.

- Са Чкаљом сам се упознала у Радио-Београду. Упознала нас је Вукица Прица, ондашња секретарица редакције. Ја сам радила у турској редакцији као преводилац, новинар и дактилограф. Била сам благајник Народне омладине, па сам сваког месеца морала да јурим глумце да ми плате чланарину. Чкаља је често био шворц, те сам по неколико пута морала да га обилазим. Једног дана дошао је у нашу турску редакцију. Пришао ми је и упитао: "Хоћеш ли да идеш вечерас са мном у биоскоп? Имам две карте за "Јадран". Даје се одличан филм, "Бруцоши из Оксфорда"...". Наравно, пристала сам. После тога отишли смо на кафу и дуго разговорала. Од тада, Чкаља је свакодневно гостовао у нашој редакцији - започела је љубавну причу жена Миодрага Петровића и додала:

- Понекад је утрчавао у највећој гужви, али с букетом у рукама. После три месеца, Чкаља ми је донео прстен. Купио га је за педесет динара код "Грамага". Нажалост, у сељакању из стана у стан, изгубила сам ту најдрагоценију успоемну. У почетку нашег брака становали смо у намештеној соби у Небојшиној улици. Од тада до данас селили смо се пет пута. За сваки нови комшилук Чкаља је представљао праву атракцију. У било које време звонили би на врата и тражили да га виде, или да им да аутограм са сликом - искрено је у једном интервју испричала Драгица.

- Чкаља је као и сваки други супруг и отац. Првих година брака он је одлазио на пијацу, снадбевао кућу намирницама, уплаћивао за угаљ и дрва, бринуо како му син учи. Ужива да иде на пијацу. Али данас нема времена. Чак не може да пређе улицу, а да га неко не заустави и нешто упита. Преко дана, кад је код куће, настаје породична идила. Идем у куповину, а Чкаља и син спремају стан. Пошто више не радим, сама водим цео стан. Док се не вратим са пијаце, он припреми изненађење: или ми купи цвеће или скува кафу. Увече, ако смо сами, Чкаља нам спреми свој омиљени специјалитет: попару са сиром. Тада утроје причамо, а каткада Чкаља и син, да би ме забавио, припреме мали позоришни програм. Наравно, по кући настане урнебесна цика и вика - рекла је једном приликом супруга најпознатијег комичара.

Добио је више награда, међу којима су најпризнатије "Стеријина награда", "Седмојулску награду", "Нушићеву награду", а заједно са својом колегиницом Даницом Аћимац, добили су награду за најбољи глумачки пар године. Поред многобројних улога у којима се остварио, Чкаља је био ожењен са Драгицом, коју је запросио прстеном од 50 динара.

оследње године живота провео је тихо, повукавши се из јавног живота. Умро је 20. октобра 2003. године у Београду у 80. години живота.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas