Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРАЗНИЦИ

У Русији је 8.март један од најсвечанијих државних празника: Слави се више од Дана заљубљених

У Русији је 8. март и даље празник, а ове године ће волонтери поклонити 300.000 лала Московљанкама.

1614794078_Depositphotos_27880049_s-2019.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

На Западу се 8. март више не празнује, већ у земљама САД и ЕУ 10. маја славе Дан мајки. А, управо је Дан жена "рођен" на Западу, у САД. На данашњи дан се обележава пожар у фабрици текстила у Њујорку када је погинуло више од стотину радница које су биле закључане како не би штрајковале. Тада је радни дан трајао 10 часова...

Прочитајте још: У 15.год покушала је да изврши САМОУБИСТВО: Онда су уследила још 2 пута,а сада Лана има ПОРУКУ за све (ФОТО)

За разлику од остатка света, у Русији је традиција празновања 8. марта остала. То је, чак, један од најсвечанијих државних празника. Доживљава се као празник жена, женствености, лепоте и пролећа, а главни актери су мушкарци.

Нерадни дан
Ове године је 8. март "пао" исти дан као и Масленица. То је други велики празник који најављује пролеће, а пеку се палачинке. Дан жена се у Русији слави од 1918. године, а од 1965. је нерадни дан.
Дан жена слави 85% Руса, више од Дана заљубљених!

Занимљиво је да је 8. март у Русији популарнији од Дана бранилаца отаџбине (који се празнује 23. фебруара), апоготово Дана заљубљених. Дан жена слави невероватних 85 одсто Руса.

Цвеће је три пута скупље, а сви га поклањају!
Цвеће Фото: Депозит

Цвеће је најпожељнији поклон за 8. март, а затим козметика и парфеми, накит, одећа и слаткиши. Занимљив је податак да у Москови, у којој живи више од седам милиона људи (скоро четири милиона жена) сваког 8. марта се прода шест милиона букета цвећа.

Прочитајте још: Потресна исповест звезде "Потере": Аутизам ме спречио да пронађем праву љубав

Традиција даривања цвећа се у Русији негује већ деценијама, иако је на данашњи дан троструко скупље него обичних дана. Жена у Русији има 10 милиона више него мушкараца, па се може рећи да је то држава жена.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas