· · Коментари: 0
ПРИРОДНИ МЕТОДИ ЛЕЧЕЊА

У Русији се користи већ хиљадама година: Корен ЧИЧКА најделотворнији у превенцији НАЈОПАСНИЈИХ БОЛЕСТИ (РЕЦЕПТ)

Лековита својства ове коровске биљке у руским рецептима показала су се учинковитим у лечењу најтеже болести...

1614731204_Depositphotos_425967544_s-2019.jpg
Фото: Депоситпхотос

Корен чичка, једне од најучесталијих коровских биљака,  заједно са младим изданцима и стабљиком садрже бројна једињења која су антиоксиданси. Управо они су превенција за многе болести, дају својеврсну регенерацију организма и појачавају имунитет. Ипак, према древним записима из традиционалних руских рецепата, корен чичка у мешавини са још неколико природних састојака показао се као учинковит у лечењу канцера.

Прочитајте још: Мучи вас ПЕРУТ? Направите смесу са ЛИМУНОМ

Садржи етерска уља, горке материје, ситостерол и многе друге корисне састојке због чега се користи за регенерацију тешко оштећених ткива. Изузетно је лековита и потпуно нетоксична биљка.

Чичак је двогодишња биљка, за коју се верује се да је пореклом из Сибира. За лек се употребљава сваки  ње део, корен, стабљика, листови и семе. Двогодишње корење сакупља се у пролеће и јесен, листови док су још млади, а семе кад сазре. После годину дана чувања, и корен, и листови, и семе губе своје лековито дејство и треба их заменити новим. Садржи етерска уља, горке материје, ситостерол и многе друге корисне састојке због чега се користи за регенерацију тешко оштећених ткива. Изузетно је лековита и потпуно нетоксична биљка.

Прочитајте још: Италијани предвидели корону још 1962. године?! Откривено шта стоји иза илустрације направљене пре 50 ГОДИНА (ФОТО)

Мешавина против канцера
Будући да третира толико различитих проблема, људи  више не треба да га доживљавају као дивљи коров, већ као моћну биљку која лечи.Како бисте направили лековиту биљну мешавину са чичком за потребе борбе против рака, потребно је да самељете корен чичка и ставите га у теглу. Након тога, у ову мешавину сипајте једнаке количине правог природном меда и чисте вотке. Мешавину држите у добро затвореној тегли 20 дана на тамном месту. Након тога узимајте по једну супену кашику смесе 3 пута дневно,  најмање 40 минута пре јела како би лек директно деловао на малигне ћелије рака.

Чичков корен се користи у биљној медицини широм света јер је добар антиоксидант и има моћно антибактеријско и антиинфламаторно дејство. Широм Русије и Азије, ова биљка се већ хиљадама година користи у лечењу упале грла, крајника, прехладе, па чак и богиња. Чичак корен се користи и у помоћи код лечења проблема са кожом, као што су псоријаза и екцем.

Препарате ове биљке могу да користе и најосетљивије особе, деца, труднице и дијабетичари...

Прочитајте још: Ипак постоји помоћ за ОЖИЉКЕ: Бирајте креме са овим састојцима

Корен има слаткаст укус и хрскаву текстуру па се користи и у кулинарске сврхе као коренасто поврће. Заговорници макробиотичке исхране кажу да помаже против болести метаболизма. Чичак активира метаболизам и тако топи масти, па се као коренасти поврће у макробиотичкој исхрани користи за избалансиран оброк  и спада у редовну намирницу...

Поседује и својство диуретика, делује противупално и стимулативно, а препарате ове биљке могу да користе и најосетљивије особе, деца, труднице и дијабетичари.

Подземни делови чичка не садрже само 72 калорије на 100 грама свежег производа што га карактерише као добар извор нескробних полисахарида, као што су инсулин, лапин, слуз, па је и лаксатив. Инсулин из корена чичка делује као пробиотик и помаже у смањењу нивоа шећера у крви, смањењу телесне масе и холестерола. 

Прочитајте још: Направите домаће бомбоне који олакшавају болове у грлу и спречавају сув кашаљ

Корен садржи значајне количине калијума, који помаже у контролисању срца и крвног притиска. Поред калијума, корен чичка је богат Витамином Ц и Витамином Д, а оба су природни антиоксиданти који помажу организму да остане здрав. Садржи и минерале, цинк, калцијум, селен и фосфор.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.