Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

У СРБИЈИ сматрају да је ово јело за сиромашне, док га ХОЛИВУДСКЕ звезде обожавају: Ојачава имунитет и чисти организам

Брзи начин живота, често захтева и инстант храну

1621935549_supa.jpg
Фото: Депоситпхото
Oglas

Већина људи данас, због брзог начина живота не једе често кувану храну. Негде смо приморани да једемо фаст фуд или јела из кесице за које нам треба неколико минута да се спреми.

Прочитајте још: ЧИЗКЕЈК на амерички начин: Колач готов за 30 минута! (РЕЦЕПТ/ФОТО)

Рецепт 
Једну шупљу кост ставите у лонац са доста воде и пустите да кључа, након неког времена додајте шаргарепу и целер, пашканат и црни лук. 
Када се супа укрчка, додајте тестенину и зачине. 

Код нас све чешће су почеле да се конзумирају инстант супе, док су оне праве, које су нам правиле наше баке потпуно заборављена, а неки је и сматрају храном за сиромашне.

И док ми све мање правимо домаће супе од телећих или пилећих шупљих костију, јер то "није у тренду", холивудске звезде обожавају овај специјалитет, јер је невероватно здрав и штити организам Једноставно се спрема, а само један тањир, помоћи ће вам да ојачате ваш имунитет.

Повећава унос минерала

Супа је препуна  храњивих материја којих нема довољно у данашњој "инстант" исхрани. Садржи минерале као што су калцијум, фосфор, магнезијум и калијум, и то у облицима које тело може лако да апсорбује. Специјалиста за аутоимуне болести др Ејми Мајерс препоручује супу код пацијената који болују од синдрома иритираних црева. Желатин из костију штити и лечи слузокожу дигестивног тракта и помаже у варењу хранљивих материја. Ове аминокиселине су важне за здрав стомак и варење.

Фото: Деспоситос

Лечи упале

Шта оштец́ени зглобови и аутоимуне болести имају заједничко? Оне су често резултат упале, изазване стресом и лошим избором хране.

- Супа од костију садржи хондроитин сулфат и глукозамин, једињења која ублажавају упалу, артритис и болове у зглобовима. Глицин аминокиселина се налази у костима и може бити веома умирујуц́а - каже Мајерс.

Прочитајте још: Слатко, кремасто, укусно: Сутлијаш на ТУРСКИ начин (РЕЦЕПТ)

Гарантује бољи изглед

Супа од костију садржи колаген, протеин који се при кувању формира у желатин. Желатин из костју доприноси здравој кожи, коси и ноктима „. За здравље ваше бебе у првим годинама најважније је да кувате ову супу од шупљих костију. Тако ц́ете бити сигурни да је појела нешто здаво и корисно за њен организам.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas