Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

У вашој кухињи крију се прави мали савезници у борби против разних вируса

Без обзира да ли те прехлађени, да ли вас мучи желудац, ако имате осип или посекотину, прва помоћ се налази у вашој кухињи

1619426141_Depositphotos_4120045_s-2019.jpg
Фото: депоситпхотос
Oglas

Неки кућни лекови су само бапске приче, али неки су се доказали као ефикасни кроз генерације.

Прочитајте још: Мала, љута и корисна: Љута папричица смањује ОПАСНОСТ од болести од које умире највише Срба

Мед

Користите за: Мање посекотине и опекотине, кашаљ и бол у грлу

Како делује: Већина нас ставља мед у чај да умири бол у грлу, али се већ вековима користи и за лечење рана. Истраживањима је утврђено да мед помаже и код лечења умерених опекотина, а недавна холандска студија издвојила је протеин дефенсин - 1, који има антибактеријско деловање.

Покушајте ово: Нанесите топао мед на мању посекотину или блажу опекотину, а место затим заштитите газом и завој мењајте једном дневно. Ипак, ако имате опекотину или рану коју прате оток, грозница или бол, консултујте се са лекаром, јер вам је можда потребан антибиотик.

Со

Користите за: синусе, бол у грлу

Како делује: Када помешате со са водом у већој концентрацији од соли у нашем телу, то ће да извуче течност из ткива.

Покушајте ово: За бол у грлу, отопите пола кашичице кухињске соли у чаши воде и једноставно исперите грло. За синусе, узмите чисту боцу са уским грлом, напуните је том мешавином, нагните се изнад лавабоа и сипајте у ноздрву. Користите само стерилну воду или прокувану и охлађену на собној температури.

Чај од менте

Користите за: пробавне сметње, бол у стомаку

Како делује: Уље у листу менте и њена стабљика смирују мишиће пробавног тракта, олакшавају проток гасова и пробавне сметње. Ако су болови узроковани рефлуксом - кисели осећај печења у грудима - избегавајте овај чај.

Зобене пахуљице

Користите за: екцем, опекотине, осип

Како делује: Зоб садржи фитохемикалије с противупалним дејством које смирује свраб и упаљену кожу. Већина лекара препоручује коришћење фине колоидне зоби, али послужиће свака врста.

Покушајте ово: Зобене пахуљице самељите у фини прах. Сипајте их у каду са топлом водом и потопите се на 15 минута. Ако користите колоидну зоб, само је директно ставите у каду с водом.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas