Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Ублажите бол помоћу ових намирница

Храна у највећој мери побољшава наше здравље, а знате ли да су се неке намирнице показале веома добре у ублажавању главобоља, болова у стомаку и болних упала?

1621435163_aaaa.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Намирнице као лекови против болова Маслиново уље Истраживачи са Универзитета Пенсилванија открили су да маслоново уље има ензиме које садржи и ибупрофен, лек са антиупалним, аналгетичким и антисептичким ефектом.

Прочитајте још: Оно сте шта једете: Доручак открива ваш карактер!

Ананас Бромелајн, ензим у ананасу, чини ананас воћем с највећим антиупалним ефектима. Студије су показале да особе које су јеле ананас, а патиле су од артритиса и осероартритиса, осећале су мање бола. Јабуке Ово популарно воће садржи антиупалне антиоксиданте који умањују упале у организму, као и бол. Црна чоколада Ево и лепих вести за чокохоличаре.

Фото: Пиxабаy

Наиме, црна чоколада прпеуна је састојака који спречавају упале и смањују бол. Грожђе Ово воће има исте ензиме као аспирин, те је идеалан код ублажавања болова, а без бојазни да ћете изиритирати желудац. Вишње Вишње, као и друго црвено бобичасто воће, попут малина и јагода, имају антиупална својства. Црни и бели лук Поред тога што спречавају бројна обољења, ово поврће ублажава бол и јача имуни систем. Црни и зелени чај Захваљујући антиоксидантима, црни и зелени чај штити оштећење ћелија услед стања попут артритиса. Уз то, смањује и болове.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas