Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРЕВЕНТИВА

Учините то за ваше СРЦЕ! Повуците ручну иначе вам је ЖИВОТ У ОПАСНОСТИ

Људи који се често осећају бесно и не успевају да се носе са тим склонији су срчаним проблемима, укључујући срчани удар, што показује истраживање Јон Хопкинса медицинског центра и других водећих здравствених институција.

1605807116_bes.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Појава срчаног удара била је готово пет пута већа у року од два сата након испада беса, а ризик од можданог удара повећао се чак три пута, показало је једно истраживање из 2014. године у научном часопису Еуропеан Хеарт Јоурнал. Студија је показала да што су интензивније или учесталије “експлозије” беса, већи је ризик за срце.

Научите тактике за опуштање. Тактика попут дубоког дисања може вам помоћи у жару беса у тренутка

Прочитајте још: Број МЛАДЕЖА на кожи показатељ је ризика за појаву МЕЛАНОМА

Бес доводи до повећане производње хормона стреса који се називају катехоламини. Ови хормони повећавају крвни притисак и играју улогу у развоју притиска који зачепљује артерије, што током година може довести до болести коронарних артерија.

Прочитајте још: КИНЕСКА ПОСЛОВИЦА ОТКРИВА ТАЈНУ: Ова врста љубави је најлепша!

Бројите до 10 или се удаљите. Овај једноставан корак може вам помоћи да прекинете навику реакција које покрећу притисак

- Међутим штетни ефекти беса могу да се јаве и брзо. Изненадни налет катехоламина током напада беса може изазвати срчани удар, смртоносни срчани ритам и брзо слабљење самог срчаног мишиц́ћа, што је стање познато као стресна кардиомиопатија или синдром сломљеног срца који се јавља првенствено код жена- каже стручњак са Џон Хопкинс медицинског центра, др. Илан Витстеин.


Фото: Депоситпхотос

Прочитајте још: СТРУЧЊАЦИ ОТКРИЛИ ТАЈНУ: Издвојите само 25 минута дневно и живећете 100 година

Посаветујте се са лекаром
Поред управљања факторима срчаног ризика које сте способни да контролишете, попут високог холестерола, ако имате историју болести срца и имате проблема са управљањем бесом, постоје и неки докази да бета-блокатори могу смањити ризик од срчаног удара. Ваш лекар ће такође моћи да вас усмери на часове терапије помоћи да научите друге конструктивне начине реаговања.

Како да се решите беса на здраве начине

Учините корак у назад. Кратки тајм-аут из ситуације која вас излуђује може вам помоћи да логичније размислите о томе. Бројите до 10 или се удаљите. Овај једноставан корак може вам помоћи да прекинете навику реакција које покрећу притисак.

Прочитајте још: Не бацајте паре! Направите сами БОМБОНЕ ПРОТИВ КАШАЉА (ВИДЕО)

Тежите асертивном, а не агресивном. Можете се заузети за себе и изнети своја осећања без вике, гестикулације, претњи и махања песницом. Ови претерани емоционални одговори нису нужно конструктивни да бисте поентирали или постигли свој циљ. Они само чине другу особу дефанзивном или такође љутом.

Научите тактике за опуштање. Тактика попут дубоког дисања може вам помоћи у жару беса у тренутка. Тренинг медитације, јоге и пажње такође вам могу помоћи да се генерално опустите.

Прочитајте још: Вежбе које чувају виталност и враћају енергију

Смањите факторе ризика за срце. Ако сте склони бесу, такође је добра идеја да радите на контроли разних фактора ризика попут крвног притиска и холестерола.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas