· · Коментари: 0
ЛЕК ИЗ ПРИРОДЕ

Уђите у нову радну недељу одморни и НАСПАВАНИ! Три чаја за ЛАКУ НОЋ (РЕЦЕПТ)

Пред нову радну недељу битно је да будемо одморни, како бисмо се успешно носили са свим изазовима који нас чекају.

1615146304_caj.png
Фото: Pixabay

Добар сан је недостатак сваког запосленог човека у савременим условим живота. Ипак, ни медицинска средства и таблете нису решење у борби са овим проблемом. Из тог разлога се враћамо природи и иприродним препаратима који ће нам у томе помоћи.

Има много чајева који могу помоћи, а ми смо одабрали три најчешћа напитка са којима ћете лакше утонути у сан.

Рецепт за припрему чаја од камилице и матичњака
Једну супену кашичицу осушене биљке прелити са 250 милилитара кључале воде. Преклопити у керамичкој шољи и оставити око 10 минута како би чај деловао. Процедити и пити незаслађено у једнаким гутљајима пола сата пре спавања.

Чај од камилице

Прочитајте још: РУСКИ кардиолог Михајлович открива тајну дуговечности СРБИМА: Шест вежби за ЗДРАВУ КИЧМУ и у десетој деценији живота

Она се  користи у традиционалној медицини вековима, а захваљујући својим бројним лековитим састојцима, као што су апигенин и бисаболол, често се меша са другим биљкама како би се направио ултимативни напитак за чврст сан.

Камилица је делотворна и за ублажавање тегоба проузрокованих грчевима, због антиупалног и антиалергијског деловања, стимулише пробаву, делује као природни аналгетик, делотворан је и против менструалних тегоба. 

Прочитајте још: Рецепт за дуговечност руског хирурга ФЕДОРА УГЛОВА који је ОСВОЈИО ПЛАНЕТУ: Позитивне мисли, физички рад и – 100 чучњева

Чај од лаванде

Биљка лаванде има способност да се смањи анксиозност, стрес и постоперативне тегобе и болове, а све те ствари доприносе појави несанице. Лаванда опушта тело и мирише предивно. Лаванда никада није била претерано популарна као зачин, али се ипак нашла у свачијем ормару.

Прочитајте још: Руски лекар ЛАЗАРОВ: Госпина трава помаже код ОНКОЛОШКИХ ОБОЉЕЊА

За припрему чаја против несанице узмите четири кашичице сувих цветова лаванде, па их прелијте са литар вреле воде. Оставите да одстоји 5 минута, па чај сипајте у термос и пијте током дана. Уколико желите да брзо утонете у сан, онда је најбоље избегавати шећер пре спавања. 

Чај од матичњака

Матичњак се користи у борби против поремећаја спавања још од средњег вијека. Матичњак има способност да умири ум и смањи анксиозност. Осим што је прва помоћ када је у питању несаница, матичњак отклања и мигрену, зубобољу, болести уха, помаже у регулацији неправилног менструалног циклуса и болова у стомаку.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.