· · Коментари: 0
другачије

Уклања непријатне мирисе, одличан пилинг... како све можемо да користимо ТАЛОГ ОД КАФЕ

Ако је она ваш омиљени јутарњи напитак, вероватно сте макар једном помислили да ли је могуће некако искористити и њен талог.

1617982237_Depositphotos_210323286_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Откривамо вам невероватне начине употребе талога од кафе, због које ћете овај црни напитак заволети још више.

Пилинг за тело

Талог од кафе можете да употребите да направите луксузан пилинг за тело који ће вашу кожу учинити свиленкастом, глатком и сјајном. Све што вам је потребно је талог од кафе, 1/4 шоље маслиновог или кокосовог уља, као и прстохват изрендане корице лимуна. Ова смеса ће врло ефикасно уклонити са вашег тела све мртве ћелије коже, појачати проток крви у вашем телу и учинити вашу кожу затегнутијом.

Прочитајте још: Грешка коју често правимо: Ево зашто БЕЛИ ЛУК треба додати на крају кувања

Заштита од штеточина
Можда се вама свиђа мирис свеже припремљене кафе, али је то оно што мрави, пужеви и други ситни инсекти и штеточине не воле. Талог од кафе можете да поспете на улазу у свој дом или крај прозорских оквира ако сте приметили да су ово места на којима дате штеточине улазе у ваш дом.

Компост

Сав талог на дну попијене шоље кафе можете искористити како бисте направили компост за вашу башту. Талог од кафе је одличан начин да земљи за цвеће или оној у дворишу у којој је засађено поврће или воће дате састојке који требају биљкама за раст.

Раст и спречавање опадања косе

Ако ваша коса делује помало беживотно и добро би јој дошла ињекција "самопоуздања", можете искористити талог од кафе у те сврхе. Потребно је да једноставно талог од кафе нанесете на теме главе и нежно умасирате кружним покретима руку. Кофеин из кафе подстиче раст косе и спречава њено опадање, а косу чини јаком и снажном.

Прочитајте још: Како да ољуштите свеже кувано јаје? Узмите чашу и мућкајте (ВИДЕО)

Непрјатни мириси

Уместо соде бикарбоне која се традиционално користи за уклањање непријатних мириса, можете искористити посуду са талогом од кафе која ће уклонити све заостале мирисе из вашег фрижидера, гардеробера или судопере. Такође мирис белог лука или рибе са прстију такође можете уклонити талогом од кафе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.