Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПСИХОЛОГИЈА

Уколико носите ПЛАВУ КОШУЉУ на посао сарадницима ШАЉЕТЕ важну поруку! А шта ако сте у црној или белој?

Одабир идеалне комбинације за посао омиљена је рутина многих, који са осмех одлазе на радно место. Ипак, сваки одевни комад говори о вама, вашем расположењу и односу према сарадницима

1593811445_kosulja.png
Фото: Pixabay
Oglas

Избору боја приликом одабира одевне комбинације за посао посвећујемо доста пажње. Ипак, ова пажња односи се на исправно уклапање боја, а да нисмо ни свесни да управо одабиром боје кошуље или хаљине шаљемо важну поруку.

Прочитајте још: Комад гардеробе који је био "протеран" са улица вратио се на велика врата

Доносимо вам најчешће боје које људи понесу на посао, било да је реч о мушком оделу, сакоу или кошуљи, али подједнако и ако је реч о хаљини, блузи или блејзеру.

Плава кошуља доноси мир у канцеларију, док црвена захтева да буде слушана и испраћена

Плава боја

Ова боја симболише мир и опуштеност. Светло плава или популарна бабy плава, као и тамније нијансе ове боје делују умирујуће и опуштајуће на друге људе око вас, ваше најближе сараднике. Плава боја нас чини визуално виткијима, а симболише мудрост, мир и стабилност.

Психолози истичу и да је плава боја најприхваћенија међу мушкарцима. 

Црна боја

Ова боја је симбол озбиљности и ауторитета. Црна је краљица међу бијама, шаље поруку озбиљности и преовладава у канцеларијама и компанијама. Одевни комади црне боје остављају моћан дојам, а чини нас виткијима и елегантнијима.

Прочитајте још: БЕРМУДЕ могу бити елегантне, ако их носите на ПРАВИ НАЧИН

Фото: Pixabay

Ипак, танка је граница између озбиљности и ношења црне гардеробе јер немамо бољу идеју. У том случају, црна се мора разбити упечатљивим детаљима, попут сата у боји, огрлице или кошуље. 

Бела боја

Прочитајте још: Ову обућу НИКАДА не купујте: ШЕСТ пари ципела које могу да вам УНИШТЕ СТОПАЛА (ВИДЕО)

Ова боја симболише веродостојност. Бела боја улива поверење и искреност. Тако је бела кошуља или блуза савршена за прилике када желимо оставити добар први утисак и да буде примећени. Бела боја доказано умањује емоционалну узнемиреност па делује умирујуће и идеално делује на ваше саговорнике. 

Црвена боја

Прочитајте још: Недостаје вам МОРЕ? Направите АКВАРИЈУМ НОКТЕ, а ми вам показујемо КАКО (ВИДЕО)

Ова боја симболише самоувереност.  Идеална је за ношење у приликама када желимо да нас људи око нас слушају и придају нам пажњу. Црвена оставља утисак самоуверености и снаге па чак и ако се не осећамо тако тај дан. За дане када нас треба мало погурати, црвена је прави одабир.

Ружичаста боја
 
Ова боја симболише пријатељски став према околини. Идеална је за ситуације када желимо да будемо особа којој ће сви прићи, која жели да пошаље поруку отворености ка другима и пријатељску настројеност. Ова весела боја шаље добре вибрације и делује заиграно због чега се остали неће бојати да нам приђу. 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas