· · Коментари: 0
ТАЈНИ ЗНАК

Уколико вам неко покаже овај ПОТЕЗ РУКАМА одмах зовите ПОЛИЦИЈУ

Током пандемије корона вируса поставило се велико питање "Шта ће бити са женама које трпе насиље у породици, јер сада ће константно боравити у кући са насилником?"

pjimage--6-.jpg
Обратите пажњу када разговарате са женама из свог окружења Фото: Printscreen Mirror

Жене из Канадске женске организације осмислиле су начин да жене које су у невољи потраже помоћ уз помоћ неколико дискретних покрета руком. На идеју су дошле баш због ситуације са корона вирусом јер изолација погоршава насиље у породици.

Прочитајте још: Имате 40 и још увек сте САМИ? Постоји РЕШЕЊЕ, само испоштујте САВЕТЕ

Гестикулација шаком погодна је да се искористи и преко видео позива, а сигурна је јер жртва у тишини може саговорнику да да јасан знак да је у невољи и да јој је помоћ неопходна. 

Обратите пажњу Фото: Printscreen Mirror

Прочитајте још: СРПКИЊА КОЈА ЈЕ ЗАЛУДЕЛА СВЕТ: Њен рад прате МИЛИОНИ ЉУДИ и питају се КАКО УСПЕВА (ВИДЕО)

Шака је подигнута и длан је окренут ка саговорнику,  потом се палац савије у длан и такође је окренут ка саговорнику. Следећи потез који ће жртва урадити је да са остала четири прста прекрије палац. 

Прочитајте још: Шта сте ви сањали протекле ноћи? Ових пет СНОВА открива шта вас мучи

Ово је сигуран начин да алармирате саговорнику уколико вам је потребна помоћ, предност ове сугестије је што конверзација можа да тече нормално како околина не би посумњала било шта. 

Прочитајте још: На лицу пише од чега болујете: Жене које имају више бора имају ОПАСНУ болест

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.