· · Коментари: 0
МЕКАНО И ВАЗДУШАСТО

Укус који враћа у ДЕТИЊСТВО: Једноставан рецепт за колач са ВИШЊАМА и ГРИЗОМ (ВИДЕО)

Деца ће обожавати овај колач, али и одрасли.

1631521806_kola.png
фото: Принтскрин/Јутјуб/Наташине Сластице

Овај колач од вишања и гриза прави се брзо и једноставно. Потребно је користити само састојке које углавном сви имају у кухињи. Колач ће бити мекан, сочан и ваздушаст, и његов укус вратиће вас у детињство.

За припрему можете користити свеже вишње, а подједнако ће бити укусан и са смрзнутим вишњама или онима из компота, али је битно да се добро оцеде.

Прочитајте још: СЛАТКИШ који ће вас одушевити: Рецепт за КОЛАЧ од НУТЕЛЕ који се спрема за 20 минута (ВИДЕО)

Састојци:

5 јаја
120 грама шећера
200 мл јогурта
100 мл уља
200 грама брашна
150 грама гриза
пола кесице прашка за пециво
500 грама опраних и очишћених вишања
по жељи: шећер у праху за посипање

Припрема:

У првој посуди умутите миксером белане (од 5 јаја) у шлаг, и одложите са стране, а у другој чинији сипајте шећер и додајте жумане (од 5 јаја), и мутите док не добијете пену. У добијену жуту смесу додајте уље и јогурт, па сједините састојке. 

Помешајте брашно с прашком за пециво и гризом, па га додајте добијеној жутој смеси, и добро умутите миксером. Потом смеси додајте шлаг од беланаца, и промешајте ручно жицом за мућење док не добијете лепу кремасту, течну структуру.

Тепсију науљите и поспите брашном, па улијте смесу коју ћете изравнати, и по којој ћете посути вишње. Колач пеците на 180 степени у претходно загрејаној рерни, око 40 минута. Кад се охлади, колач можете посузи шећером у праху.

                                 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.