· · Коментари: 0
ЖУЉЕВИ

Уместо на зубе ПАСТУ намажите на ЖУЉ и решите се МУКА!

Лети и удобна обућа ствара проблеме, јер се стопало зноји и шири, па жуљеви лакше настају.

1597652803_sandale.jpg
Фото: Пиксабеј

Уколико се не третирају на време жуљеви могу да изазову инфекцију и трају много дуже. Све ово може да се спречи природним лековима које имате у кући.

Прочитајте још: Имамо ИДЕАЛНО место за летовање, СВЕ УКЉУЧЕНО, а уз један УСЛОВ - добијате ПОПУСТ (ФОТО)

Јабуково сирће

Дезодоранс спречава жуљ!
Пре него што обујете нове ципеле намажите стопала дезодорансом у стику.  То ће смањити трење и спречити настанак жуља.

Јабуково сирће има антибактеријска својства која спречавају инфекцију. Газу натопите јабуковим сирћетом и нежно тапкајте болно место. Да би додатно убрзали зарастање додајте и рицинусово уље.

Прочитајте још: Разлози због којих УЈУТРУ треба ПИТИ ВОДУ

Зелени чај

Овај чај помаже бржем зарастању рана. Скувајте јачи чај и додајте кашикицу соде бикарбоне. Када се охлади натопите газу и нанесите на жуљ. Можете користити и црни чај, али без соде бикарбоне.

Спречите да дуго боле стопала Фото: Пиксабеј

Паста за зубе

Брзо делује и смањује бол. Малу количину намажите на жуљ, нека одстоји два сата, па оперите. Жуљ ће се брзо осушити и отпасти.

Жуљ ће зарасти преко ноћи са белим луком.

Пивски квасац

Направите густу пасту од свежег квасца, а додајте и неколико капи лимуна. Нанесите на жуљ, прекријте ватом, па залепите фластер.

Прочитајте још: ЉУТИ људи треба да попију ЈОГУРТ, несрећни МЕСО, а ТУЖНИ - зна се!

Бели лук

Изгњечите један чен па га директно нанесите на жуљ. Покријте газом или фластером и оставите да делује током ноћи. Ујутру оперите ноге.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.