Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕК ИЗ ПРИРОДЕ

Умирите се и утоплите: Два савршена чаја за МИРАН САН

Миран сан је постао неопходан у савременим условима живота, када нам је само он преостао као једини начин одмора.

1601928812_caj.png
Фото: Pixabay
Oglas

Лекови за лакши сан нису изузетно јаки лекови, али уколико се узимају свакодневно они могу донети касније бројне здравствене проблеме, пре свега оне који се односе на проблеме са неуролошким системом.

Прочитајте још: Никако врућа вода и јаки шампони: Како неговати ЦРВЕНУ БОЈУ КОСЕ

Доносимо вам два чаја са потпуно природним намирницама који ће учинити да лагано утонете у сан без опасности по неке последице.

Прочитајте још: РУСКИ лекар препоручује ШЉИВОВИЦУ и КАЈМАК за ЈЕСЕЊУ БОЛЕСТ

Иако се ради о природним састојцима, и са њима би требало бити опрезан. Најопрезнији треба да буду хронични болесници, јер неке од поменутих биљака у већој количини могу негативно да утичу на срчане болеснике.

Липа и камилица делују опуштајуће на организам, благо су седативне и антиспазмичне

Чај од липе и камилице

Ове две антистрес биљке ћете наћи на рафовима продавница у свим крајевима света. Њихово умирујуће дејство познато је свуда. Липа и камилица делују опуштајуће на организам, благо су седативне и антиспазмичне.


Фото: Pixabay

Поспешују варење и убрзавају избацивање токсина из тела. Имају и антисептичко и аналгетско дејство.

Прочитајте још: Др Адамовић саветује: Ако вам маска ИРИТИРА КОЖУ без гриже савести УРАДИТЕ СЛЕДЕЋУ ствар

У једнаким количинама помешати свеже или осушене стабљике ових биљака, па једну кашичицу биљне мешавине сипати у 250 милилитара кључале воде. Оставити на тихој ватри да кључа два до три минута, након тога поклопити и оставити 10 минута да се прохлади. Конзумирати три пута дневно, пола сата пре јела.

Прочитајте још: Једите га, МАЖИТЕ, пијте, јер СМАЊУЈЕ БОРЕ!

Чај од камилице и лаванде

Помешати једну кашичица сушене лавандеи једну кашичица сушене камилице. Помешати лаванду и камилицу, затим прелити са 250 милилитара вреле, прокључале воде. Пустити да одстоји најмање 10 минута и процедити. Пити топло око сат времена пре одласка у кревет за миран и уравнотежен сан.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas