· · Коментари: 1
УРЕЂЕЊЕ ДОМА

Унесите их у свој дом: Три биљке које доносе СРЕЋУ, љубав и ЗДРАВЉЕ

Пролеће пред нама је идеално да се нове биљке унесу у наш живот и животно окружење

1615833895_Depositphotos_161304710_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos

Чудотворне биљке омиљене су на списку свих који у свој дом желе да унесу позитивну енергију, привуку срећу, љубав, пријатељство и здравље. Заборављене легенде и књиге откривају нам занимљиве приче о скривеној намени биљака са којима се свакодневно сусрећемо.

Легенда каже да су Тристан и Изолда сахрањени на супротним крајевима цркве, али су се бршљани који су почели расти поред њихових гробова поновно спојили на крову

Доносимо вам три биљке за вашу башту или ваш дом, које можете сами посадити или их поклонити пријатељима и на тај начин у свој живот призвати добро здравље, срећу и снагу.

Прочитајте још: ОЛИВИА ПАЛЕРМО спаја неспојиво: Директо са улица Њујорка (ФОТО)

Лале

Доприносе благостању и богатству. Лале су се некада користиле за размену, односно плаћање других добара. Потичу из Турске, а крајем 16. века су стигле у Холандију која их је култивисала и данас се сматра земљом лала, па је становнике ове земље у 17. веку захватила права лаломанија - сви сжелели да их саде и негују. За лалама је лудовао и француски краљ сунца, Луј XIV.

Бршљан

Прочитајте још: Софија Вергара објавила слику из младости и доказала да јој време не може ништа! (ФОТО)

Ова лековита биљка помаже у превенцији болести и поклања се за оздрављење и рехабилитацију, а најбоље делује код проблема са бубрезима и жучи, кашља и иритација на кожи. Не пије се у облику чаја јер је отрован, али се зато листови могу ставити на курје очи и након 48 сати безболно уклонити.

Легенда каже да су Тристан и Изолда сахрањени на супротним крајевима цркве, али су се бршљани који су почели расти поред њихових гробова поновно спојили на крову.

Прочитајте још: Побољшава варење и убрзава мршављање: Све предности ЧИА СЕМЕНКИ за наше здравље

Каранфил

Овај биљка и цвет сматра се симболом љубави, пријатељства и плодности. У литератури се црвени каранфили често повезују са љубави, а сматра се да њихова присутност подстиче страст, заједништво и благостање. Поклања се за веридбе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.