· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Сви користимо ову НАМИРНИЦУ у исхрани, а не знамо да може довести до срчаних проблема

Научници су открили, да једење превише пиринча повећава ризик од срчаних проблема, који могу довести до умирања

1597239738_Depositphotos_11893666_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Истраживања су рађена у Британији, а од 25 посто људи који су конзумирали пиринач, чак њих 6%, повећали су ризик од умирања.

Прочитајте још: КОРЕН ИЗ ПАКЛА лечи ране, ТУМОР КОЖЕ и главобољу, а примена је ЈЕДНОСТАВНА

Фото: деспоситос

Хемикалија се природно скупља у усеву и повезана је са доста болести, међу којима је рак, али и болестима јетре, што у озбиљним случајевима може дати смртоносни исход. Пиринач се широм света користи као дијетални оброк на који се ослањају милиони људи. Глобално је процењено, да је арсен који се налази у зрну пиринча, крив за преко 50 хиљада преурањених смрти годишње.

Арсен се природно јавља у тлу и повећава се на местима где су за наводњавање користили хербициде на бази арсена или воду обложену токсином. Пиринач се узгаја у поплављеним условима и то извлачи арсен из земље и воду, пре могуће апсорпције биљака. Пиринач је посебно погођен, јер арсен опонаша друге хемикалије које је биљка апсорбовала преко свог коренског система, омогућавајући токсину да заобиђе биљну одбрану.

Прочитајте још: ЧУДОТВОРНО "млеко" Галине Гредине ПОДИЖЕ ИМУНИТЕТ до крајњих граница. У СРБИЈИ га има у изобиљу!

Научници са Универзитета Салфорд у Манчестеру, прочавали су конзумирање пиринча и учесталост кардиоваскуларних болести изазваних излагањем арсена. Узели су у обзир и друге факторе, као што су гојазност, старост и пушење.

Прочитајте још:  Обратите ПАЖЊУ: КОЖА ИСПОД ГРУДИ на удару ИНФЕКЦИЈА током врелих дана

Давид Полиа, професор са Универзитета, рекао је да највише потрошача има у Енглеској и Велсу, као и да они могу бити под већим ризиком од смрти због проблема са кардиоваскуларним системом, услед изложености неорганском арсену. Он објашњава да је ризик повећан и износи око шест процената. Сматрају да људи не треба да избегавају пиринач, већ да размотре опсцију сорте пиринча који има низак ново арсена, као што је басмати, а не цело зрно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.