· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Научници пронашли "ЛЕК" ПРОТИВ СТАРЕЊА: Црвено месо игра велику УЛОГУ!

Научници тврде да би одржавање здравог нивоа гвожђа у крви могло бити кључ за дужи живот

1595237455_meat-2602031_1920.jpg
Фото: Пиxабаy

Анализирали су генетске предиспозиције више од милион људи, како би утврдили, зашто тела неких људи старе различитом брзином.

Прочитајте још: Потврђен ПРВИ СЛУЧАЈ БУБОНСКЕ КУГЕ у Америци, а ово су СИМПТОМИ нове пошати која ПРЕТИ ЧОВЕЧАНСТВУ

Фото: Пиxабаy

Њихови налази могу помоћи и убрзати развој лекова који ће помоћи у лечењу различитих болести повезаних са старењем - укључујући срчане болести и деменцију. Тим стручњака није открио оптималну количину гвожђа коју би требало да добијемо као део свакодневне исхране. Међутим, НХС препоручује 14,8 мг дневно за жене од 19 до 50 година и 8,7 мг дневно за мушкарце старије од 18 година као и за жене старије од 50 година.

Прочитајте још: Деценијама су нас ПРИПРЕМАЛИ за КОРОНУ, а овај МУРАЛ је ДОКАЗ! (ФОТО)

- Изузетно смо узбуђени овим налазима јер снажно указују на то да висок ниво гвожђа у крви смањује наше године живота. Контролом ових нивоа гвожђа могло би се спречити оштећење повезано са годинама - рекао је аналитичар података Паул Тимерс са Единбуршког Универзитета.

Анализе о метаболизму гвожђа такође могле би да објасне, зашто су веома високи нивои црвеног меса богатог гвожђем, повезани са старењем и срчаним проблемима .

Током студије, научници су се усредсредили на три мере биолошког старења - животни век, здравље и дуговечност  и објединили су генетске предиспозиције.

Биолошко старење - брзина којом нечије тело с временом опада - варира међу људима и може да покрене најтеже болести на свету, укључујући срчане болести, деменцију и рак. На основу њихове анализе, тим је прецизирао десет области људских генома за које се чини да су повезане са животним веком, здрављем и дуговечношћу.

Фото: Пиxабаy

Поред тога, открили су и да су делови гена везани за гвожђе кључни у све три мере старења које су анализирали - а анализе су сугерисале да су они који су укључени у метаболизам гвожђа повезани са здравим и дужим животом. Међутим, гвожђе у крви може да утиче и на нечију исхрану - а прекомерно високи или ниски нивои претходно су повезани са старосним стањима као што су Паркинсонова болест, болест јетре и опадањем имуног система.

Прочитајте још:  "Болест ће доћи од ЖУТИХ, људи ће падати по улицама, страшна епидемија ће прогутати свет, а ЛЕК..."

Њихов крајњи циљ је да открију како је старење регулисано и да пронађу начине за повећање здравља током старења.  Израда лека који би опонашао генетску контролу метаболизма гвожђа могао би једног дана да помогне у превазилажењу неких ефеката старења, указао је тим.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.