Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕОБИЧНА БИЉКА

Упознајте ТАЧКАСТУ БЕГОНИЈУ: Собну биљку која се лако негује и изгледа преслатко! (ФОТО)

Да, тачкаста бегонија постоји, а такође је и идеална собна биљка у затвореном. Ево зашто.

1627233081_begonia-4218234_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Тачкаста бегонија је позната и под називом "анђеоска крила" због својих стабљика са дугим листовима који подсећају на крила. Прилично је једноставна за узгајање, за разлику од неких других врста бегонија. Најбоље се осећа када је на топлом, светлом месту са просечном или натпросечном релативном влажношћу.“ Поред запањујућег лишћа, има и гроздове белих цветова. Цветање се обично јавља током пролећних и летњих месеци.

Прочитајте још: Биљке које доносе ЛОШУ СРЕЋУ: Да ли имате неку у близини куће? (ФОТО)

Нега у затвореном

Тачкаста бегонија је изврсна собна биљка за свакога ко за њу има праве услове за узгој. Једном када се позабавите свим њеним потребама, тачкаста бегонија одушевиће вас и ваше посетиоце. 

Ево шта јој је потребно да би напредовала:

Земља

Садите је у растресито, добро дренирано земљиште. Генеричка смеша за садњу собних биљака треба добро да функционише. Ако вам се чини претешким, можете да опустите земљу са мало перлита.

Светлост

Преферира да је на сеновитој страни. Превише директне сунчеве светлости проузроковаће да врхови листова порумене и да боја избледи. Воли јарко, индиректно светло, али преживеће на мање светлим локацијама.

Вода

Одржавање земље у умерено влажном стању обрадоваће вашу биљку. Међутим, влажно земљиште је забрањено. Као што је случај са било којом собном биљком, тачкаста бегонија ће почети да трули ако је превише заливате. Проверите земљиште сваких неколико дана да бисте утврдили ниво влаге у њему. То можете учинити забијањем кажипрста у земљу отприлике један центиметар. Ако је тло суво на додир, заливајте га док не пролази кроз дно посуде.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas