· · Коментари: 0
ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ

УПОЗОРЕЊЕ: Расте број НАРЦИСА и жена препуних САМОУПОЗДАЊА и БЕЗ икаквог ПОКРИЋА

Студија је открила да је 70 одсто младих у неком тренутку било опседнуто улепшавањем слика на друштвеним мрежама, чиме су многи постали или нарциси или исфрустриране особе.

1600694481_Depositphotos_120732046_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Друштвене мреже су направиле простор за нову "туру" нарциса који о свом "грандиозном ја" могу да добијају потврду сваког дана, као да стварно померају свет.

Истраживачи из Шефилда су дошли до сазнања да је ова појава све израженија, јер је све више људи окупирано постављањем својих "нашминканих" фотографија на "Инстаграм", "Фејсбук" и у сличне "излоге".

Прочитајте још: Да ли болујете од НОМОФОБИЈЕ, а да нисте ни свесни да ИМАТЕ ОВУ ДИЈАГНОЗУ?

- Ефекат који стално јавно излагање фотографија оставља на млада бића је изузетно велики, па тако некоме наруши самопоуздање, а некога толико вине у висине, да га је тешко вратити на земљу - наводи Тими Форбс, психолог и један од вођа истраживања.

Девојке без покрића су пуне себе!

Он каже да је упознао лепе девојчице које су после интензивног коришћења друштвених мрежа, постале толико несигурне у себе, иако за то немају основане разлоге. С друге стране, толико девојака без позитивних квалификација је било надобудно и пуно себе, онако без икаквог покрића. То су нам донеле модерне апликације и мреже на којима боље пролази не онај ко вреди, већ ко успешно барата филтерима и зна да се саморекламира.

Стасава генерација која не зна за свет без мобилних телефона и друштвених мрежа.

Форбс каже да ће последице овога тек да се виде, јер стасавају нове генерације које не памте свет без мобилних телефона и савремених облика комуникације.

Прочитајте још: СИГНАЛ из СВЕМИРА који је узбунио ЦЕО СВЕТ трајао је само ПОЛА СЕКУНДЕ: Шта се догодило?

- Уосталом, новоформирани нарциси ће постати још напорнији у томе. Да би се идеализовано "ја" одржало, оно тражи пуну и сталну пажњу, па како би сачували грандиозну слику о себи, нарциси су у сталној потрази за публиком, новом, свежијом и фасциниранијом. А како су нарциси осетљиви на повреду слике о себи, да не би упали у депресију, трудиће се да се још више наметну као велики, лепи, успешни и, наравно, недоступни - поручује психолог.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.