Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТ

УШТИНИТЕ СЕ: Овај брзи тест са КОЖОМ ће вам рећи да ли сте попили довољно ВОДЕ

Кожа ће вам сама рећи да ли сте довољно хидрирани.

1625165614_skin-1200933_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Када су температуре високе као ових дана, постоји повећан ризик од дехидратације, посебно за особе које већину дана проводе напољу.

Иако знамо да је два литра течности минимум који треба да унесемо у организам, често то не радимо, па доводимо организам у стање дехидратације.

Прочитајте још: Прочистите ВОДУ ИЗ ЧЕСМЕ природним путем са састојцима које имате КОД КУЋЕ

Један од начина да проверите да ли сте дехидрирани је да уштинете своју кожу.

Кожа која је довољно хидирирана је еластична и брзо ће се вратити у претходни положај. Ако се кожа успорено враћа, она је благо дехидрирана и то значи да је време за воду!

Ипак, постоје и други индикатори овог стања. Симптоми као што су безвољност, главобоља или сува уста указују на дехидрацију, каже немачки дерматолог Кристоф Лајбах, који истиче да је највећи проблем тај што људи углавном не препознају да организму не достаје течност.

"Будући да сам дерматолог, могу да препознам да кожи недостаје уобичајени сјај и влажност, али онима који нису из струке није лако да то препознају", саветује Лајбах и истиче да током врелих дана треба пити више од предложеног минимума од литар и по течности на дан.

Прочитајте још: Чаша ЈЕЧМЕНЕ ВОДЕ је боља од шаке лекова: Регулише холестерол, чува срце и убрзава метаболизам

Он је такође истакао да је најлакши начин да се расхладимо ако водом из чесме пређемо преко дланова и подлактица. 

"Ако сте напољу током сунчаних и врућих дана најбоље је да будете у хладу од 11 до 16 сати. Излагање сунцу пре и после помоћи ће телу да произведе довољну количину витамина Д и појача ниво хормона среће", напомиње дерматолог и додаје да крема за сунчање неће спречити производњу витамина Д, а сачуваће здравље.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas