· · Коментари: 0
КИНЕСКА ФИЛОСОФИЈА

Уређење дома према ФЕНГ ШУИ правилима: Кухиња је ИЗВОР ЗДРАВЉА

Просторија за припремање хране центар је дома, извор среће и доброг здравља за све укућане

1605372627_kuhinja.jpg
Фото: Pixabay

Место у кући у коме се припрема храна, али и обедује утиче на здравље и напредак свих чланова домаћинства, наводи се у фенг шуи правилима.

Прочитајте још: 8 СТВАРИ које професионални организатори никада не би избацили из куће

Атмосфера у кухињи одражава се на оброке, а храна је кључна за здравље. Узевши у обзир да здравље улази на уста, важно је да особа која припрема оброке ужива у томе будући да се та добра енергија преноси на и храну.

Прочитајте још: НАЈПОПУЛАРНИЈИ овогодишњи стил за уређење купатила (ФОТО)

Кухиња је неповољно позиционирана уколико се налази одмах до улазних врата, јер представља брз одлазак благородне и здраве и енергије и богатства трпезе

Следећи фенг шуи философију, локација, дизајн, намештај и декорација у кухињи одређују енергију која влада у овој просторији. Следите наших неколико савета који ће допринети доброј атмосфери и здрављу укућана.

Прочитајте још: ОВО је најбољи начин да УПРОПАСТИТЕ дневну собу! Поштујте ПРАВИЛА и то се НЕЋЕ ДЕСИТИ

Повољан положај

Савршен положај за кухињу јесте источна страна света јер је то место здравља и фамилије и иновација за неке непознате начине исхране. Она може бити и на западу, уколико волите креативне оброке.


Фото: Depositphotos

Неповољно је ако је позиционирана одмах до улазних врата, јер представља брз одлазак благородне и здраве и енергије и богатства трпезе.

Прочитајте још: Волите ЈАКЕ БОЈЕ, али ОВА ГРЕШКА у уређењу дома може да направи ХАОС

Није добро ни када је кухиња у средини или центру куће или стана, или ако се кроз њу пролази да би се ушло у стан. Још један неповољан фенг шуи положај ове просторије је ако се на спрату изнад ње налази купатило. Сама помисао да је изнад вашег шпорета тоалет шоља представља најлошију енегију за вашу храну. Такође, ни када је кухиња испод или у близини степеништа.

Избегавајте позиционирање шпорета на север и северозапад, јер је то лоше место за енергију ватре

Однос пет кључних елемената 

Прочитајте још: МАЛА дневна соба тражи ВЕЛИКЕ ИДЕЈЕ: Ово су најчешће ГРЕШКЕ

Фото: Depositphotos

Однос између пет елеменат, дрво, вода, ватра, земља и ваздух мора се комбиновати тако да не дође до сукоба између ватре и воде. Управо из тог разлога, шпорет никада не би требало да буде постављен насупрот фрижидеру или судопери. Најбоља позиција је уколико се шпорет, фрижидер и судопер поставе тако да граде троугао.

Прочитајте још: Сиво на СИВО, геометрија и саксије са цвећем. Да, крива је ИЗОЛАЦИЈА

Шпорет треба да буде постављен тако да онај ко спрема храну не буде окренут леђима према вратима док кува. Уколико је та ситуација неизбежна, онда изнад шпорета поставите неко мање огледало или окачите кутлачу тако да испупчени део представља закривљено огледало, само како би видели врата док кувате.

Избегавајте позиционирање шпорета на север и северозапад, јер је то лоше место за енергију ватре.

Уколико поред кухиње постоји шпајз, врата би требало да буду стално затворена, зато што је енергија оставе неактивна.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.