Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕПОТА И НЕГА

Уведите пет намирница које ће ИСТОПИТИ ЦЕЛУЛИТ у три недеље

Целулит је најгори женски непријатељ...

1627421303_Depositphotos_29445357_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Целулит највише погађа жене и то је нешто са чим ће велика већина жена морати да се суочи пре или касније. Може се појавити на бедрима, ногама, рукама и задњици. Неки основни узроци целулита укључују количину присутне масти у телу, старост, генетику и лошу исхрану. Без сумње да је исхрана итекако битна када је у питању настанак, али исто тако и третман целулита.

Прочитајте још: Дијета ПУН ТАЊИР: 10 намирница које можете јести неограничено! (МЕНИ)

Овсена каша

Једна чинија овсене каше одличан је избор за почетак дана. Истраживања су показала да овакав доручак помаже да се касније током дана унесе много мања количина калорија. Овас је извор протеина и влакана који су познати по томе да стварају осећај ситости. Влакна у овсеној каши помажу да се токсини елиминишу, као и целулит. Овас је, такође, богат витамином Б и цинком.

Прочитајте још: Ротациона ДИЈЕТА за јул: Најлакши начин да изгубите килограме

Боровнице

Једна од најздравијих намирница јесу боровнице и препоручују се свима који се боре са целулитом. Овај познати антиоксидант помаже организму тако што неутралише оне ензиме који су познати по томе што уништавају везивно ткиво. Боровнице су веома богате витамином Ц и имају висок ниво витамина Е.

Чили папричице

Прочитајте још: Летња вегетаријанска ДИЈЕТА: Укусна и ефикасна! (ЈЕЛОВНИК)

Љуте папричице су користан савезник у борби против целулита. Оне убрзавају метаболизам и до 25 одсто након конзумирања. Осим тога, папричице су богате витамином Б6 који регенерише везивно ткиво.

Семенке сунцокрета

Семенке сунцокрета су пуне хранљивих материја и успешно елиминишу целулит. Имају доста витамина Е, а богате су и калијумом и цинком. Добар су извор селена јер једна шоља семенки сунцокрета обезбеђује више од трећине препорученог дневног уноса овог минерала.

Прочитајте још: Идеја за ЛАК ручак: Чорба од тиквица која се спрема 15 минута (РЕЦЕПТ)

Ове семенке су богате витамином Б6 који је добар у борби против целулита. Такође, он је природан диуретик па избацује вишак воде. Зато, укључите семенке сунцокрета, али у умереним количинама да не бисте унели вишак калорија у организам.

Црна чоколада

Прочитајте још: Здрав и одличан за лето: Потаж од целера (РЕЦЕПТ)

Природни какао пун је антиоксиданса, који поспешује разградњу целулита. Црна чоколада богата је калијумом, магнезијумом и гвожђем. Дневна препоручена доза је једно мало ребро цоколаде са 80 одсто какаоа.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas