· · Коментари: 0
САВЕТИ

КОЖНЕ ЦИПЕЛЕ изгледаће увек као НОВЕ уз помоћ ових 8 ТРИКОВА

Ово су савети како да вам кожне ципеле трају што дуже.

1622036058_footwear-1838767_1920.jpg
Фото: Пиксабеј

Сигурно вам се дешавало да сте купили кожне ципеле, које већ након првог ношења не изгледају као пре. Иако сте их очистили, кожа нема сјај какав је имала, али то није разлог за очајање.

Ово су корисни савети како да уз минималан утрошак времена очистите правилно кожне ципеле, и тако сачувате свој омиљени пар обуће.

Прочитајте још: Трик који ће вас распаметити: Ево како да било која обућа постане отпорна на кишу (ВИДЕО)

Не потапајте кожну ципелу у воду

Кожну обућу немојте потапати у воду. Уместо тога, најбоље је да прљавштину са ње скидате крпом коју сте претходно умочили у млаку воду са мало детерџента или неутралног сапуна.

Користите препарате намењене за одржавање обуће од коже, као што су крема, ималин или спрејеви за кожну обућу.

Пре него што ставите било који препарат на ципеле, уверите се да су потпуно суве.

Кожну обућу никада немојте сушити помоћу радијатора, грејалице или фена за косу, јер они могу деформисати материјал и учинити да се кожни део ципеле одваја од ђона.

Пустите ципеле да дишу

Уместо тога, пустите их да се природно осуше. На тај начин, горњи део обуће "дише", чиме се продужује њен животни век.

За завршни сјај користите суву крпу којом ћете изгланцати површину коже.

Прочитајте још: Шта се ОПАСНО може десити ако носите исте ципеле сваки дан?

Своју обућу редовно износите на свеж ваздух и проветравајте. На тај начин ћете избећи непријатне мирисе који умеју да се јаве након дужег ношења.

Ципеле чувајте у кутији у којој сте их купили како не би дошле у додир са другом обућом и тако преузеле непријатан мирис, или се испрљале у ципеларнику.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.