Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
научна студија

Узимање ЧОКОЛАДЕ сат времена након буђења топи масноћу, а ево зашто је добро да је грицкате и пред спавање!

Започињање дана чоколадом, могло би вам помоћи да сагорите масноће и подстакнете губитак килограма, тврде научници.

1624973089_bread-1277006_1920.jpg
ФОТО: Пиксабеј
Oglas

Уравнотежена исхрана значи да у тањиру имамо мало онога што волимо - а стручњаци кажу да мало чоколаде ноћу такође може помоћи у напорима за мршављење.

Чоколада помаже код мршављења

Млечна чоколада је позната по високом шећеру и високом нивоу масти и није прва храна на коју помислите када се држите дијете. Али истраживачи из Бригама и Женске болнице, Бостон, САД, разматрали су предности укључивања чоколаде у дијете.

Конзумирање чоколаде ноћу, може довести до редовних образаца спавања.

Забележили су податке од 19 жена у постменопаузи. Да би тестирала да ли чоколада може помоћи у губитку килограма, свака жена је конзумирала 100 г млечне чоколаде у року од једног сата након буђења или у року од једног сата од одласка у кревет. Стручњаци су затим упоредили дебљање код жена које су узимале чоколаду и жена које нису.

Прочитајте још: Пет чајева који помажу код артритиса и болова у коленима! Делују противупално на тело и обуздавају симптоме болести!

Фото: Пиксабеј

Резултати студија

Студија, објављена у часопису ФАСЕБ, могла би бити олакшање многим женама које желе да смршају, али не желе да се одрекну чоколаде.

Једење чоколаде ујутро или ноћу није утицало на тежину, открили су истраживачи. Такође су навели да конзумирање чоколаде може утицати на глад и апетит, као и на сан.

Ујутро, једење чоколаде може помоћи у сагоревању масти и такође може смањити ниво глукозе у крви, рекли су научници. За ноћно грицкање чоколаде су рекли да то може изменити метаболизам и довести до редовнијих образаца спавања.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas