· · Коментари: 0
ДЕКОРАЦИЈА ДОМА

Ваше биљке сами можете СПАСИТИ! Направите ДОМАЋУ ПРИХРАНУ која диже цвеће из мртвих

Узгајање биљака, чак и у идеалним кућним условима некада се чини као немогућа мисија. Ипак, и за то постоји решење...

1602541916_biljke.jpg
Фото: Pixabay

Собне биљке уносе позитвну енергију у дом, међу чланове породице, чисте ваздух и декоришу сваки кутак у који их поставите. Иако ово звучи сјајно, тамна страна уређења дома природним биљкама је чињеница да се њихово гајење чини као немогућа мисија.

Прочитајте још: Не иде вам на послу? Окружите се биљкама које ДОНОСЕ НОВАЦ

Прихрана је један од кључних предуслова за правила узгој кућних биљака, посебно у зимском периоду када је ваздух значајно сувљи и биљке се налазе у стагнацији. Како би подстакли њихов раст и сачували све своје биљке, помоћи ће вам квасац.

Фото: Depositphotos

Прочитајте још: ПЕТ биљака које НЕ можете УБИТИ

Фитохормони, витамини групе Б и биљни хормони, који се налазе у квасцу, активно стимулишу деобу ћелија и раст биљака. Прихрану такве врсте користе професионални узгајивачи биљака. Захваљујући оваквој прихрани, нагло се повећава активност микоорганизама у тлу, повећава се садржај угљен-диоксида, микро и макроелемената, што има посебно благотворан утицај на коренов систем и спољни изглед саме биљке.

Прочитајте још: Да ли имате КРАСУЛУ у свом дому? Када чујете ШТА ПРИВЛАЧИ одмах ћете је набавити!

Рецепт за домаћу прихрану

Састојци:

  • 10 грама свежег квасца
  • 1 кашичица шећера
  • 1 литар топле воде

Припрема:

Прочитајте још: Како да ових ПЕТ ЗАЧИНА узгајате КОД КУЋЕ

Растопите квасац у води, додајте шећер и промешајте.

Оставите да одстоји најмање 2 сата. Оваквом мешавином заливајте цвеће два пута месечно током јесењег и зимског периода, једном у десет дана у током пролећа и лета. У кратком року, лишће постаје зеленија, а цветање бујније и богатије.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.