· · Коментари: 0
СЛАТКИШИ

ВАЗДУШАСТИ ПАРФЕ колач који се топи у устима! Ако уз то додате и ЈАГОДЕ...

Кремасто и фино. Ова посластица припрема се од састојака које у сваком тренутку имамо у кући.

Parfe-naslovna.jpg
Фото: Новости магазин

Уколико мислите да немате код куће много састојака да бисте своју породицу обрадовали слаткишем, прочитајте овај рецепт.

Прочитаје још: Недељни ручак који се једе прстима: ХРСКАВА пилећа КРИЛЦА (ФОТО)

Уз то, уколико код куће имате и неко сезонско воће, отопићете срца својих укућана док им се у устима буде топио овај ваздушасти и лагани колач.

Фото: Новости магазин

Састојци за кору:

  •  5 јаја
  • 8 кашика шећера
  • 4 кашике брашна
  • 1 кашика какаоа
  • 1 прашак за пециво

Састојци за фил:

  • 250 грама маргарина
  • 6 јаја
  • 6 кашика шећера у праху
  • 250 грама црне чоколаде
  • 200 милилитара слатке павлаке
  • 200 грама свежих јагода (или воћа по жељи)

Прочитаје још: Здравље на тањиру: Парадајз пуњен ИЗНЕНАЂЕЊЕМ

Припрема:

За припрему коре умутити јаја, 5 кашика шећера,4 кашике брашна, какао и прашак за пециво. Пећи док не порумени на 200 степени у плеху претходно подмазаном и брашном посутом плеху.

Испечену кору прелити сирупом од 400 милилитара воде и три кашике шећера, који смо претходно загрејали на рингли.

Прочитаје још: За 20 МИНУТА направите СОЧНЕ колачиће од шаке ТРЕШЊА (Фото)

За фил је најпре потребно пенасто умутити маргарин, па у њега додати 6 жуманаца умућених са 6 кашика шећера у праху. Додати 250 грама отопљене чоколаде и снег од 6 беланаца. Потпом премазати преко корице. 

Прочитаје још: Рестована пилећа џигерица МЕКАНА као душа

Умутити слатку павлаку, па премазати преко фила. Украсити јагодама или свежим воћем по избору.

Пријатно!

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.