Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИСХРАНА

Вечера која ће вам помоћи да истопите килограме

Зима је лагано закуцала на врата, а хладно време и славе које су пред нама подразумевају мање кретања и више празничне хране, самим тим и више килограма

1621004076_vecera.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Зима је лагано закуцала на врата, а хладно време и славе које су пред нама подразумевају мање кретања и више празничне хране, самим тим и више килограма.

Прочитајте још: Женама после 40. шоља чаја од КАМИЛИЦЕ продужава младост

Ипак, будете ли конзумирали следеће намирнице, килограми ће се сами топити.

Шумско воће

Ово је најбоља вечерња закуска за оне који жуде за слатким, без страха од додатних масних наслага. Шумско и бобичасто воће садржи влакна која су неопходна за мршављење, а варење и осећај ситости трају дуже. Малине, купине и боровнице садрже највише влакана од свих бобица.

Јогурт с мало масноће

Калцијум се сматра једним од најбољих минерала који се боре против масти, а јогурт је одличан извор калцијума. За вечерњи оброк изаберите јогурт без шећера и масти.

Фото: Деспоситос

Бадеми

Ако не претерате и не поједете целу кесицу бадема, и бадем се може уврстити на списак дозвољених намирница у касним сатима. Бадеми садрже протеине, влакна и омега-3 масне киселине. Шачица бадема је довољна да задовољи потребу за слатким. Комбинација влакана и протеина ће стимулисати метаболизам, како би се ефикасније сагоревале масти и калорије.

Ћуретина

Она садржи аминокиселину под називом леуцин, који игра важну улогу у заштити мишића од губитка тежине, присиљавајући тело да тражи енергију у масним наслагама. Осим тога, ћуретина је богата протеинима који ће вас чувати од глади кад се пробудите.

Прочитајте још: Добра за имунитет, а тек стомак: ЗЕЛЕНА салата је здрава под ОВИМ условом

Авокадо

Авокадо представља добар извор влакана и због тога улази на списак племенитих вечерњих намирница. Међутим, садржи и засићене масти које треба конзумирати у умереним количинама, тако да би авокадо ипак смео да буде само повремена намирница коју конзумирате у вечерњим сатима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas