· · Коментари: 0

Вечерас у 20х на Првој: Петар Божовић у новој хит серији “Три мушкарца и тетка”

“Играм мутног типа, који лаж брани емоцијама”, каже Петар Божовић.

1614081841_PRVA.png

За лик у новој серији “Три мушкарца и тетка” каже да је нестабилан, уверљив и неодоговоран. Не зна се када лаже, а када говори истину. Ипак, ова рола је Петру Божовићу много драга, јер је увијена у врхунски хумор, а инспирацију за рад налази у људима из околине.

Петар Божовић игра Пунишу Петровића званог Ђеђо

“Играм Пунишу Перовића званог Ђеђо. Сви се чуде што ме виде на вратима. Дошао сам по своју половину имовине, а то једино зна моја жена, чувена тетка Милка, коју игра глумица Сека Саблић. Пуниша је отишао из земље због тешке политичке ситуације, био је прогоњен од тадашње безбедносне службе. Само многима није јасно да ли је побегао од службе или од жене. Ту постоје и оптужбе да ја имам дете са њеном сестром (Светлана Цеца Бојковић). И када сам чуо да се у кућу враћа и сестра, ја опет пакујем ствари и бежим”.

У разговору за Прву телевизију, глумац Петар Божовић истиче да ову улогу посвећује свом великом пријатељу, покојном Предрагу Перовићу, познатом инспицијенту Народног позоришта и Атељеа 212: “Желим да му се одужим за све што је урадио за нас глумце на позорници". Свој лик описује многим епитетима: “Мутан тип са лажним биографијама који лаж брани на искрен начин, емоцијама и претераном уверљивошћу. Нажалост, инспирацију налазим у данашњици, таквих људи је на сваком ћошку. Мој Пуниша често у серији цитира Горски вијенац и Лучу Микрокозму, јер се труди да кроз хумор умота све те Његошеве умотворине које народ ни данас не би требало да заборавља”.

Признаје да је имао страх када су га позвали на кастинг за ситком “Три мушкарца и тетка” и ово му је прво снимање од почетка пандемије корона вируса. “Страх постоји и данас. Али некако ми се чини да се народ и привикао на ношење маски. Мислим да смо научили да живимо са овим вирусом. Бранећи себе, бранимо и друге. Видим да се стално позивамо на Бога, јер и Бог сам каже - ко се чува и Бог га чува”.

У духовитим и напетим ситуацијама пратићемо живот породице у којој главну реч води богата тетка Милика

Нема сумње да ће “Три мушкарца и тетка” својим комичним заплетима и фантастичном глумачком поставом освојити срца гледалаца. У занимљвим, духовитим али и напетим ситуацијама пратићемо живот једне породице у којој главну реч воде богата тетка Милка, стари партијски кадар из деведесетих и њени братанци Љуба и Јовиша. У серији играју Сека Саблић, Светлана Цеца Бојковић, Петар Божовић, Милан Васић, Марко Јанкетић, Атанасије Штогрен, Бане Видаковић, Маријана Мићић, Бранко Јовановић, Теодора Бјелица, Мина Совтић, Ана Франић, Слободан Стефановић, Миомира Драгичевић, Тијана Кондић, Милан Пајић. Редитељ је Павле Вучковић, а креатори серије Данијел Ђурић и Никола Буровац испред продуцентске куће Инновативе Продуцтион.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.