Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВИТАМИНИ

Већини оболелих од ковида НЕДОСТАЈЕ овај ВИТАМИН

Научници у Великој Британији позвали су министре у влади да одобре додавање витамина Д у уобичајену храну, попут хлеба и млека, како би помогли у борби против вируса корона.

1609058477_Depositphotos_2789321_l-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Око половине популације у Великој Британији има недостатак витамина Д, а владине смернице да би грађани требало да узимају суплементе не делују, барем према мишљењима стручне групе коју је формирао др Гарет Дејвис, истраживач медицинске физике.

Према неким студијама, низак ниво витамина Д може да доведе до већег ризика од заражавања вирусом корона или од озбиљнијих последица ове инфекције. Недавно су истраживачи у Шпанији открили да око 80 одсто пацијената са ковидом, од 216 примљених у болницу, има низак ниво овог витамина.

Прочитајте још: ЧУВЕНИ лекар МОЛОХОВ се куне у КРАЉА ЈЕСЕНИ и ЦАРА ЗИМЕ: Руси лече 20 БОЛЕСТИ белим кореном!

Ипак, комплетна слика о значају и утицају витамина Д је мешовита. Поједина истраживања показују да ниво витамина Д има мало или нимало утицаја на ковид 19, грип и друге респираторне болести.

Месо и риба
Организам производи витамин Д као одговор на јаку сунчеву светлост. У Великој Британији то значи да се од октобра до марта људи морају ослањати на друге изворе - масну рибу, јаја и додатке.

Недостатак витамина Д код деце може да изазове рахитис, а код одраслих меке кости, које доводе до деформације. Деца са озбиљним недостатком витамина Д склона су ниском нивоу калцијума у крви, што доводи до напада и затајења срца.

Недостатак витамина Д изазива рахитис!

Међутим, Јавно здравство Енглеске и Министарство здравља и социјалне заштите одбили су позиве током последњих 10 година да допусте обогаћивање витамином Д намирница попут млека, хлеба и сока од поморанџе, што је пракса у Финској, Шведској, Аустралији и Канади.

Прочитајте још: Кошта 40 динара и ПРОВЕРЕН је зимски руски лек за подизање имунитета

Студија из 2019. године на Универзитету у Бирмингему, коју је водила Магда Агујар показала је да би било најмање 25 одсто мање случајева недостатка витамина Д у наредних 90 година ако би се усвојило обогаћивање брашна, чиме би се уштедело око 65 милиона фунти.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas