Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МОРСКИ СВЕТ

ТРАГОВИ БОРБЕ две звери: Пронађени ДОКАЗИ да џиновско морско чудовиште постоји (ВИДЕО)

Снимак ајкуле направљен је у близини Хаваја. Ајкула је предатор који рони на дубини од 300 метара.

ajkula-kaver.PNG
Снимак је направљен у близини Хаваја Фото: Принтскрин Youtube/Science Laboratory
Oglas

Трагови борбе на леђима ајкуле доказ су да постоји гигантска лигња, која може да нарасте до 13 метара дужине, утврдили су научници. Гигантска лигња често се доживљава као џиновско морско чудовиште, познато у митовима као кракен. 

Лигње имају осам удова Фото: Пиксабеј 

На леђима ајкуле дуге више од два метра, морског предатора који рони до 300 метара испод површине у потрази за храном, снимљени су трагови пипака огромног морског створења, преноси Лајвсајенс.

Прочитајте још: Један близанац је јео само ВЕГАНСКУ ХРАНУ, а други МЕСО: После 4 МЕСЕЦА резултати су били НЕВЕРОВАТНИ (ФОТО)

Снимак је начинио у близини Хаваја фотограф Дерон Вербек. На снимку се види ајкула на којој су уочљиви кружни и тачкасти трагови, карактеристични за пипке главоножаца.

Оно што је посебно интригантно је величина тих трагова, која указује да су последица жестоке борбе две звери и да су обе биле огромне величине, најмање два метра у дужину, а врло вероватно и више.

Студија која је објављена у Журналу биологије риба указује управо да су то трагови џиновске лигње, познате и као „фантом из дубина“.

Трагови борбе Фото: Принтскрин Youtube/Science Laboratory

Гигантске лигње су мистериозни становници дубоких делова океана и могу да достигну дужину од 10 до 13 метара. Врло мало су проучене, будући да живе на великим дубинама, већим од 300 метара испод површине. Због тога су ван домета не само научника, већ и предатора какве су ајкуле.

Прочитајте још: Никада нећете погодити ШТА ЈЕДУ КОСМОНАУТИ: Иако им свемир мирише на РОШТИЉ, није НИ БЛИЗУ тога

Међутим, ајкула на којој су нађени трагови, позната као океанска белоперка, један је од предатора који би могао да стигне до гигантске лигње. Будући да се спушта и до 300 метара испод површине, путеви две животиње лако би могли да се укрсте.

Научници наводе да постоје три врсте гигантских лигњи које живе у водама око Хаваја. Како додају, ово је први пут да су забележени тако велики трагови пипака гигантске лигње на ајкули, али да тешко могу да тачно тврде ко је кога напао, ајкула лигњу или лигња ајкулу.

На основу изгледа и дубине трагова, али и тога што ајкула нема друге видљиве повреде, претпостављају да је она напала лигњу.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas