Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ГРЧКА

Грчка подељена по ЗОНАМА, СРПСКИ туристи биће у ПРВОЈ - Ево шта то значи

Грчка влада се озбиљно припрема за туристичку сезону, а први корак је подела земље на три зоне према степену ризика од вируса. Чекирање

Zakintos.jpg
Јонско море чека наше туристе Фото: Пиксабеј
Oglas

Зоне су одређене према могућностима тестирања, као и доступности лекарске помоћи. Детаљан план зона објавио је грчки "Елефтерос типос".

Прочитајте још: Уместо шведског стола - ХРАНА НА КИОСКУ, а туристи ће носити КОРОНА НАРУКВИЦЕ: Ево како ће изгледати летовање!

Фери поново ради

Прва или А зона ниског ризика (ниво 3) покрива унутрашњост грчког копна и Крит. Овде су урачуната и нека острва Киклада, односно сви они који могу брзо (највише у року од два сата) да пруже здравствену помоћ. У овој зони се налази север Егејског мора где летује највећи број туриста из Србије.

Северни Егеј је у безбедној А зони ниског ризика.

Друга или Б зона средњег ризика (ниво 2) обухвата Санторини, Парос и Родос, али и острва на северу Егејског мора која већ имају "ковид кревете".

Прочитајте још: АНА није старила, умивала се СУРУТКОМ, косу прала КОРИВОМ и радила је и нешто НЕЗАМИСЛИВО за Француску

Трећа зона или Ц зона високог ризика (ниво 1) налази се у деловима земље где постоји само основна здравствена заштита и нема болница у близини. На овим местима постоје покретне болнице, а допловиће и плутајуће EODY болнице Националне здравствене организације.

Хотелијери су добили Протоколи према којем би требали да се владају, а основна напомена је: Избегавајте контакт са туристима увек када је то могуће!

Хотелски "протоколи"
Хотелијери су добили наређење да избегавају контакт са гостима:- гужва мора да се избегава у свим могућим ситуацијама- под лобија мора да буде обележен налепницама о дистанци- лифт се користи само када мора.
Чекирање у хотелу ће бити путем мобилних телефона.

Рецепција ће бити одвојена стакленом или плексиглас баријером. Препоручено је да се чекирање на рецепцији ради онлајн, путем мобилних телефона. Наиме, туриста стигне, улогује се на бежични интернет и - чекира. Доручак ће бити подељен на временске зоне, па ће сваки туриста добити термин када ће ићи на доручак.

Рестрикције су у Грчкој већ почеле да попуштају, па је тако дозвољено ресторанима да отворе врата. Фери-ботови примају путнике, али само 50 одсто. Они који имају кабине могу да попуне 55 одсто капацитета. Пре уласка у брод сви путници пролазе испред термо камера, бродови су дезинфиковани, а посада све време мора да носи маске.

Столови у ресторанима су удаљени 170 сантиметара, запослени носе маске, а за истим столом не сме да седи више од шест особа. Од 15. јуна ће бити дозвољено да се седи и унутар ресторана.

Прочитајте још: Омиљено СРПСКО летовалиште ове године отвара мали број хотела из веома БИЗАРНОГ РАЗЛОГА

Министарство здравља је увелико почело са обуком здравства, запослених у туризму и обалској стражи на грчким острвима како би што брже и боље реаговали када туристи дођу у ову земљу.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas