· · Коментари: 0
Ронилачки нож

ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ - ефикасан у сусрету са ајкулом (ВИДЕО)

За ову направу која долази из Америке нисмо сасвим сигурни где бисмо је сврстали, у ножеве или у Риплијева "чуда"

1614681068_osa.jpg
оса - фото: "Флориан Тоолс"

Призори борбе човека наоружаног ножем са ајкулом или крокодилом, углавном су резервисани за стрипове и нискобуџетне хорор филмове. Ипак, америчка фирма "Флориан Тоолс" дизајнирала је специфичан  нож за одбрану од водених предатора, под именом - Оса. 

Прочитајте још: Они који ПРВИ РЕАГУЈУ у ризичним околностима (ФОТО)

У дршци се налази ампула са компримованим ЦО2, фото: "Васп Инджекшн Системс"

На први поглед, у питању је ронилачки нож, не претерано елегантног, али слободно можемо рећи класичног изгледа. Оно што га чини кандидатом за Риплија је скривено у дршци. Јер, ту је смештена ампула са компримованим гасом - угљен диоксидом. 

Идеја код овог ножа је да у случају напада ајкуле, ронилац зарије сечиво у воденог предатора и потом притисне дугме-окидач. Оно ће затим да ослободи компримовани гас кроз шупље сечиво, па у тело. Према наводима прозвођача, ово ће бити довољно да обори скоро сваког грабљивца, јер ће осим ефекта надувавања (и претпостављамо прскања ткива и органа несрећне рибе), доћи и до замрзавања унутрашњости. 

Прочитајте још: Ипак ПРЕТЕЖАК за цивиле (ВИДЕО)

Назив је врло симболичан, Васп (Оса), а цена овог необичног ножа је "само" 500 америчких долара за мањи модел и још "симболичнијих" 600 долара за већи модел. Па, ко воли, нек изволи... 

Нинослав Трифуновић 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.