Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРАВОСЛАВЉЕ

ВЕРОВАЊЕ ЗА БОГОЈАВЉЕНСКУ НОЋ: Тачно у поноћ погледајте у небо, замислите жељу, а оствариће вам се ако урадите ОВО

Верници Српске православне цркве чекају Богојављенску ноћ

1611000616_Depositphotos_49466147_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Велики црквени празник Крстовдан, кога данас славе православни верници широм света завршава се вечерас у поноћ, када Срби чекају "отварање неба" уочи Богојављења. Овај  догађај у народу је чувен као Богојављенска ноћ.

Прочитајте још: Знате ли зашто поштоваоци Достојевског купе каранфил и изађу на трећој станици, код манастира Александар Невски?

Још од давнина, чим Сунце зађе 18. јануара наш народ би почео да се поздравља са “Бог се јави”, док је одговор на ово био “Ваистину се јави”.  Стари кажу да данас сви треба да буду тихи и мирни и да је најбитније да остану будни до поноћи!

Празник Богојављење
Богојављење је један од петнаест највећих хришћанских празника. По хришћанском веровању, 30. године наше ере Исус Христос је као дрводеља живео са својом мајком Маријом и њеним мужем Јосифом, а тада је позвао Јована Претечу да га крсти у реци Јордан.

Прочитајте још: Писмо МАСОНА које се ПРЕПРИЧАВА: Испровоцираћемо социјалну КАТАКЛИЗМУ и отворити врата ЛУЦИФЕРУ

Према народним веровањима, ноћ између 18. и 19. јануара је време када се небо отвара и “Бог јавља”. Тако се Богојављење дешава у “глуво доба” и да ће се ноћас на тренутак небо растворити и да ће се укрстити ветрови који дувају зими са онима који дувају лети. У том тренутку, народ каже, све воде света ће престану да теку, а онај ко се затекне на отвореном и то види, моћи ће да од Бога затражи испуњење једне жеље.

Прочитајте још: Знате ли зашто је манастир ЖИЧА ЦРВЕНЕ боје? Ми имамо одговор!

Зато би ноћас свако требало да се потруди да остане будан до поноћи, отвори прозор и погледа кроз њега. Жеља коју тада зажели, верују наши стари, сигурно ће се остварити.

Магија Богојављенске ноћи, према предањима кможе да утиче и на друге ствари из живота верника. Зато овај празник карактерише и велики број других обичаја. Верује да ће неудате девојке, уколико ове ноћи ставе огледалце под јастук сањати мушкарца за кога ће се удати.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas