Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТЕСТ

ВЕРУЈТЕ, ОВО ЖЕЛИТЕ ДА ЗНАТЕ АКО ТРАЖИТЕ ПОСАО! Директору пукао филм: "Ево зашто сам 97 посто пријава бацио у смеће" (ФОТО)

Примио је 183 пријаве за посао, али само шест њих узео је у обзир. Када је открио зашто, преосталих 177 кандидата вероватно је лупало главом о зид.

1600259525_workplace-1245776_1280.jpg
Oglas

Власник компаније која нуди мрежне услуге јавно је посрамио стотине кандидата који су се пријавили за посао – након што се чак 97 посто њих није држало основних смерница које је написао у огласу.

Рајан Ирвинг (36) из Велике Британије је поделио љутиту објаву у којој критикује своје несуђене запослене. Наиме, он је поставио оглас за посао у ком је понудио годишњу плату од 12.000 фунти (око 1.500 000 динара), а у ком је од људи који се пријављују затражио да уместо слања биографије одговоре на неколико једноставних питања.

Открио је да му се укупно 183 људи пријавило, а само њих шесторо је пажљиво прочитало оглас и урадило онако како је наведено. Сви остали били су аутоматски одбијени.

Није довољно добро

- Молим људе који траже посао да пажљиво читају огласе. Недавно смо објавили оглас за посао на који се јавило 183 људи, што није чудо у тренутној економској ситуацији. У огласу смо потенцијалне запослене замолили да одговоре на нека једноставна питања уместо да пошаљу ЦВ. Знате ли колико је људи то учинило? Шест, написао је он. 

Прочитајте још: Овај ПРОФЕСОР постао је МИЛИОНЕР: Да ли бисте знали одговор на последње ИСТОРИЈСКО ПИТАЊЕ (ВИДЕО)

У наставку је објаснио како сматра да то није у реду у време када је толико људи незапослено.

- У време високе незапослености и мало прилика за посао ово није довољно добро. Вероватно се бројни потенцијални запослени аутоматски јављају на све огласе и ја могу да разумем тај менталитет, али то не функционише. Морали смо у старту да одбијемо 177 људи, јер се нису потрудили да прочитају оглас до краја. Није ме брига имате ли четири дипломе и 20 година раднога искуства. Ако не можете да пратите једноставне упуте, то није добар почетак, рекао је Ирвинг.

Да ли је претерао?

Неки корисници сложили су се са њим, док су други сматрали да млади директор ипак претерује.

- Зашто не бисте прочитали оглас до краја? То ми се чини лудо. Ако вас заиста занима то радно место, логично је да желите да сазнате сваки детаљ о њему. Површно читање не показује баш ентузијазам, гласио је један од коментара.

Прочитајте још: Наш народ каже "ДОБАР и ЛУД", али то је велика заблуда: Научници доказали да ли је боље бити ДОБАР или ЛОШ

- Можда би уместо осуђивања могао мало другачије да реагујеш. Верујем да си имао добру намеру, али то је лицемерно, није се сложио други корисник.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas