· · Коментари: 0
куце

Ветеринари саветују: Ове ствари КУЋНИ ЉУБИМЦИ не воле

Кућни љубимци уз сву љубав доносе и обавезе које морамо да поштујемо.

1623262319_Depositphotos_212585878_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Иако сте се побринули за то да се ваш љубимац редовно вакцинише, купа и храни, као и да га свакодневно мазите и изводите у шетњу, велике су шансе да у неким областима претерујете. Штавише могуће је и да поједине ствари свесно игноришете, сматрајући их небитним. Управо из тог разлога, издвајамо овом приликом ствари које ватеринари саветују да не радите ако желите да имате здравог и лепог љубимца.

Прочитајте још: Овај пас је ГЕНИЈАЛАЦ, а оно што је учинио ЗАДИВИЛО ЈЕ СВЕТ! (ВИДЕО)

Савети за чување паса

Узгајивачи и фризери за псе могу вам понудити корисне информације о љубимцима, међутим они не знају шта је најбоље за вашег љубимца у погледу сузбијања паразита и вакцинације. Чак и ако је узгајивач неко ко је добро упућен у опште понашање расе пса коју имате, он највероватније није обучен за лечење и дијагностификовање медицинских проблема.

Питања за ветеринара

Велики број људи користи предности гоогле претраживача када жели да пронађе корисне информације, међутим само лична посета ветеринару може спасити живот вашем псу који је прогутао неку играчку или појео нешто отровно. Савети које пронађете путем гоогла у већини случајева су бескорисни ако не знате како да их примените.

Прочитајте још: Овај пас је ГЕНИЈАЛАЦ, а оно што је учинио ЗАДИВИЛО ЈЕ СВЕТ! (ВИДЕО)

Исхрана пса

Врло је лако подлећи трендовима када је исхрана љубимаца у питању. Бројне компаније које производе храну за љубимце служе се фразама “без глутена”, “органско” и сл, како би намамили власнике да посегну за не нужно квалитетнијом и бољом хране од оне коју сте до јуче користили. Ове фразе су знатно мање важне од сварљивости састојака који се налазе у храни за љубимца.

Давање слаткиша псима

Нема бољег начина за исказивање љубави љубимцу од шаке пуне посластица за њега, зар не? Заправо не. Трчање, играње и мажење су много бољи начини. Здрава тежина је важна за сваког пса а претеривање са посластицама може да доведе до гојазности која може узроковати бројна обољења.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.