· · Коментари: 0
ЗДРАВ ТРЕНИНГ

Вежбате, тренирате, трчите... Ево када морате да станете и који је први ЗНАК ДА СТЕ ПРЕТЕРАЛИ!

Бројање калорија, минута на тренинг, килограма и опседнутост постају нормална свакодневница и први знак да смо претерали...

1603145665_fitnes.jpg
Фото: Pixabay

Зависност од вежбања и савршеног изгледа постали су све чешћа болест савременог друштва, посебно усред опседнусти друштвеним мрежама. Иако је редовно вежбање пожељно, проблем настаје када наше тело и организам не могу да издржа нашу психичку опседнутост добрим изгледом.

Прочитајте још: Како да ваш ПОДБРАДАК нестане: Ове једноставне ВЕЖБЕ ће вам помоћи

Први проблем којим ваш организам шаље сигнале да сте претерали са вежбањем је да немате нормалан сан, да не можете ноћим дуго да заспете и да вам се у току лежања број откуцаја значајно увећава.

Ово се даље рефлектује и на погрешне прехрамбене навике и претеран унос одређених витамина и протеина, који телу не пријају.

Фото: Depositphotos

Прочитајте још: Пробајте АВИВА ВЕЖБЕ које су савршене за ЖЕНЕ

 

Тренинг мора бити такав да не надилази телесне могућности појединца.

Ограничите се на 10 склекова, не претерујте.

Уколико можете да направите највише десет склекова, ограничите се режим вежбања на десет склекова док једног дана не будете могли да направите једанаести. Тело се не сме напрезати преко граница његове издржљивости јер је у том случају ефект контрапродуктиван.

Прочитајте још: НИЈЕ теретана: Најефикасније се МРШАВИ овим активностима

Идеалан режим вежбања се састоји од три врсте вежби, кардиоваскуларне активности за јачање плућа и  срца, мишићне активности за јачање свих група мишића и правилна исхрана.

Прочитајте још: Ово су 3 бразилске брзе ВЕЖБЕ за ЗАТЕГНУТУ ЗАДЊИЦУ, а раде их ПОЗНАТЕ МАНЕКЕНКЕ (ВИДЕО)

Први показатељи да те зависни од вежбања

  • Вежбате сами, изоловани од других
  • Следите претерано строг режим вежбања
  • Вежбате два или више сати дневно без прекида
  • Опседнути се губитком килограма и трошењем калорија
  • Вежбате и кад сте болесни или повређени
  • Вежбате до тачке боли или преко ње
  • Избегавате посао, школу, друштвене активности ради вежбања

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.