Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЉУБАВ

Везе имају ТРИ ФАЗЕ, а трећу ко прегура - остаје заједно

Сви парови су у првој фази као голупчићи, али треба стићи до пете фазе.

1613987916_Depositphotos_135733182_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Већина парова не успе да превазиђе трећи стадијум у вези, који је, како тврди амерички психолог Џед Дајмонд, заиста проблематичан. На основу студија које је са својим тимом спроводио, закључио је које све етапе у емоционалном односу постоје и зашто је фаза после друге најкритичнија.

Прочитајте још: Жене дале одговор: Ево колико ТРАЈЕ идеалан секс

Заљубљивање

Почетна фаза везе је увек дивна, јер су наша тела тада под утицајем допамина, окситоцина и серотонина. Склони смо да партнеру приписујемо само најбоље особине и убеђени смо да ће нам испунити све жеље и очекивања.

Почетак је диван, а љубав се само продубљује...

Живот у пару

Заљубљеност се продубљује, па се многи одлучују на брак или заједнички живот. Приче о породици су интензивне, а поверење у партнера расте, па су извесне и заједничке инвестиције. Осећамо се сигурно, вољено и испуњено, па мислимо да наша љубав може све да преживи.

Прочитајте још: Да бисте пронашли ИДЕАЛНОГ партнера, морате да знате МАТЕМАТИКУ

Буђење из илузија

У трећој фази, која се назива и тренутком разочарања, долази до наглог отварања очију, када спознајемо да вољена особа и није тако савршена како смо мислили. Чезнемо за почетном заљубљеношћу и све нам нешто смета, па се или свађамо или игноришемо партнера, удаљавајући се од њега. Иако је нормално да више не осећамо "лептириће", то не значи да је љубав нестала, само би требало да прихватимо да се ствари мењају. Већина веза, али и бракова, међутим, не преживи ову етапу.

Следи разочарање, све нам смета, а онда...

Изградња трајне љубави

Ко прегура трећу фазу, има шансу да буде срећнији него на почетку везе. У овом периоду неретко увиђамо да су наша очекивања од партнера била нереална и да га волимо онаквог какав јесте. Тако расте и наше самопоуздање, јер учимо да боље прихватамо и своје мане, као и да ценимо и своје и његове врлине.

Прочитајте још: Реченица: "Нисам спреман за брак" значи: "Не са тобом", а шта значи "Био сам у гужви"?

Однос који мења свет

Када коначно пребродимо све несугласице и успоставимо снажну повезаност са партнером, онда смо спремни да мењамо свет том љубављу. Ми смо сада узор другима и дајемо им наду да је права, чиста љубавна прича могућа.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas