Oglas
Oglas
· · Коментари: 2
МАЦЕ

Лежи, НЕ ПОМЕРА СЕ, а муве око ње... мислила сам да је ОТРОВАНА: Рената поделила СНИМАК који је расплакао многе (ФОТО/ВИДЕО)

Напуштене животиње нису реткост, као ни то да их неодговорни власници остављају на улици. Прича о једној маци показује нам како има доброх људи који су спрмени да помогну беспомоћним животињама.

1592479692_macka-
Спасена маца Фото: Принтскрин Фацебоок/РенатаМнц
Oglas

Фотографију мачке која се склупчала око мачића, а опис и слика спашавања животиња осванули су у групи  на Фејсбуку  "Ле пети Мрњау група". Ауторка објаве Рената, описала је свој хумани гест, многи љубитељи животиња емотивно су реаговали на ову причу.

Прочитајте још: Многи и данас раде ову УЖАСНУ ствар мачкама и законом је ДОЗВОЉЕНА

- Пре месец дана, на путу од куће до посла, ујутру, наиђем поред пута (две улице од моје куће) на мачку како лежи и не помера се. Помислих - ево мученица, неко је отровао, пошто смо скоро имали случај да је неко отровао 4 власничке мачке из моје улице, међу њима и нашег миљеника. Међутим, учини ми се да мачка мало померила реп. Приђем, погледам, она не дижући главу, са све мувама које се окупиле око ње, тихо мјаукне. Срце ми се скупило - написала је Рената као опис слике.

Прочитајте још: ОВДЕ се пре куповине пса ИДЕ У ШКОЛУ, а уколико МАЧКА падне са прозора казна је 7.500 ЕВРА!

Рената се потом упутила да пита комшилук чија је, али они су само рекли да је остављена и да је тако лежала два дана а нико јој није ни помогао. Замолила је мајку да покупи мачку и однесе је код ветеринара јер је Рената морала да оде на посао. Ветеринар је установио да мачка има тешку инфекцију плућа и очију, рану на врату, поломљену вилицу и откинуту усну.

 

Прочитајте још: Ако је волите, ово јој НЕ СМЕТЕ урадити! Ваша МАЧКА највише на свету МРЗИ ове три ствари

Након неколико дана посета ветеринара указала је на још нешто, очекују се и мачићи. 

- Дође ветеринар, погледа, јесте, мученица још и скотна, треба да се окоти сваког дана. Каже он: "Биће то мучан порођај, она је слаба, а за анестезију није, не би је преживела. Ко зна у каквом ће стању и мачићи бити после свих антибиотика, кортикостероида и инекција против болова. И како ће она јадна још и да их доји онако слаба. Али ко зна, видећемо. Живот је чудо." И ето, наша мученица јутрос се окотила. Три мачета. Себе јадна са муком лиже, али мајка је то, њих олизала. Једино пупак није могла да им откине, због вилице, па је ветеринар дошао и пресекао је. Мачићи сишу. Она се свила око њих, спава спокојно. Једино мојој мами даје да их дира. Видите, како је живот чудесан. Ово је права Мајка храброст. Издржала силне муке, преживела да би родила своје мачиће. И моја мајка је Мајка храброст, јер је негује са љубављу и саосећајношћу. И нас је васпитала тако, да не окрећемо главу никада на туђу муку. Да помажемо кад можемо и колико можемо. "

Прочитајте још: АРХЕОЛОЗИ су доказали: МИШЕВИ су довели МАЧКЕ у наручје људи

Рената се огласила и неколико дана касније са новом објавом, на којој се види да мачиће хране на цуцлу из флашице.

 

Mama maca i bebe. Hvala Sonia Sonja na pomoći. <3

Objavljuje Renata MncSrijeda, 17. lipnja 2020.
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas