Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
правило

ВОДА у току, пре и после ЈЕЛА: Ево шта каже НУТРИЦИОНИСТА

Прочитајте савете нутриционисткиње и сазнајте када је најбоље да попијете воду.

1601121499_Depositphotos_48959805_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Иако постоји теорија о томе колико воде треба пити пре, у току и након јела, много људи без размишљања конзумира велике количине воде док једе, у нади да ће тако пре сварити храну. Међутим, стручњаци препоручују да обратите пажњу на то колико воде пијете, јер она омета пробавне процесе.

- Вашем телу је потребно скоро два сата да свари оно што једете. Храна пролази кроз грло до стомака и онда кроз цријева прије него се избаци из организма. У телу постоји течност која помаже варењу и ако пијете воду пре јела, не само да разређујете течност него и узнемиравате организам у току варења. Због тога се не препоручује да пијете воду пре јела. А ако ипак то одлучите да урадите, попијте је пола сата пре него почнете да једете - рекла је нутриционисткиња Ању Сод.

Она такође саветује да не пијете воду у току јела јер она отежава цревима и желуцу да на нормалан начин варе оно што сте појели.

Прочитајте још: МЛЕКО ПРЕД СПАВАЊЕ? Ово ће се десити ако га пијете!

У њеним истраживањима се наводи да се не треба "претрпавати" водом након јела јер ће вас она "надувати" те ћете пореметити нормалан процес варења и брже ћете постати поново гладни. Предлаже да сачекате пола сата пре него попијете воду после јела.

- Моја препорука јесте да поделите два литра воде на цео дан и постепено пијете, тако да се никад не препуните. Превише воде ремети варење па се може десити да вишак хране остане у организму и поремети нивое инсулина и шећера, а то води дијабетесу - рекла је Ању.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas